Calella s’adhereix a la convocatòria de vaga del 8M

L’Ajuntament de Calella dona suport a la vaga laboral convocada pel 8 de març, el Dia Internacional de les Dones. Una iniciativa promoguda pel Grup Municipal d’ICV que es va aprovar en l’últim Ple Municipal, compartint així la reivindicació dels sindicats convocants: una pujada dels salaris i igualtat salarial; l’obligatorietat de disposar de plans d’igualtat per a les empreses; i la lluita contra la violència masclista.

La vaga està convocada per diversos sindicats de treballadors, entre ells la CGT (Confederació General del Treball), que demana sumar-se a la vaga general. Altres plantegen aturades parcials durant la jornada.

Marta Padrós, secretària de Gènere del sindicat CGT, ha explicat en una entrevista a l’Info Migdia que es tracta d’una jornada per visibilitzar les reivindicacions d’igualtat entre homes i dones.

“L’escletxa salarial és un dels grans problemes, sobretot en el sector privat, però n’hi ha molts altres, començant per la discriminació a l’hora de contractar a les dones, que a moltes feines no es vol contractar a dones, sobretot en determinades franges d’edat. També ens trobem que degut a les polítiques actuals hi ha moltes dones que fan feines a temps parcial, moltes més que homes i això té una repercussió en les futures pensions d’aquestes dones”

La CGT espera un gran seguiment de la vaga del 8M, especialment per part de les dones.

“Esperem que hi haurà un gran seguiment, sobretot per part de les dones, també per part dels homes que es solidaritzen i que també reivindiquen la necessitat de que hi hagi una igualtat real entre homes i dones. Aquesta vaga no tindrà només un impacte a nivell laboral, sinó que esperem que també es pugui visibilitzar en els altres àmbits com són l’àmbit de les cures i l’àmbit del consum”

La CGT també té reivindicacions específiques a nivell de vestuari i en relació a la salut laboral, ja que denuncia que les dones fan feines que “tenen repercussions negatives en la salut que no s’estan reconeixent”.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra a secretària de Gènere del sindicat CGT, Marta Padrós.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *