La Guàrdia Civil va trucar directament al treballador de la Brigada Municipal

Imatge d'arxiu

I se’l va citar per anar a declarar el passat mes de desembre en relació als llaços grocs il·luminats que es van posar a Calella durant les festes de Nadal. Des dels serveis jurídics de l’ajuntament s’apunta que aquesta forma de procedir “no és del tot normal” i es confirma que, avui dia, es desconeix si hi ha alguna acusació formal en relació a aquest fet. Les diligències les està realitzant la Guàrdia Civil, en la seva funció de Policia Judicial; sense saber tampoc qui les ha motivat ni que és exactament el que s’investiga.

Moltes incògnites al voltant de les actuacions que està fent la Guàrdia Civil en relació a l’enllumenat nadalenc de Calella i al fet concret que incorporessin llaços grocs. L’advocada Marta Lluís, de l’equip jurídic de l’Ajuntament de Calella, ha explicat en una entrevista a l’Info Migdia que ni tan sols tenen la confirmació sobre què s’està investigant i quin tipus penal se’n podria derivar. Ho intueixen a tenor de les preguntes que es van fer al cap de la Brigada Municipal.

“Les preguntes anaven en relació a qui va penjar els llaços grocs i on anaven connectats. Parlo des de la meva experiència i imaginant-me que va en la línia del delicte per defraudació del fluid elèctric o, fins i tot, malversació de fons públics. Però això no ho podem saber perquè no s’ha incoat cap procediment penal ni hi ha cap mena d’imputació ni acusació contra ningú”, ha aclarit.

L’advocada de l’Ajuntament de Calella també ha mostrat la seva perplexitat per com es va contactar amb l’empleat, també pel fet que se’l requerís a ell i no a un responsable municipal. Se’l va citar a declarar per mitjà d’una trucada al seu telèfon mòbil, de manera poc formal, però sense cap tipus de documentació, que sí arribaria dies després.

“Podríem dir que no és del tot normal. Però són mecanismes que utilitzen, fins i tot haver-lo trucat directament al telèfon mòbil, sense rebre cap citació formal, per escrit o com fos. També ha sorprès que enlloc d’anar directament a citar algun representant de l’Ajuntament es va considerar, no sé perquè, citar directament el cap de la Brigada Municipal”, ha explicat.

Com deia fa uns dies el tinent d’Alcaldia Albert Torrent, també la lletrada veu poca fonamentació en una hipotètica acusació per un suposat delicte de defraudació del fluid elèctric. Pel fet que els llaços grocs, com a tal, no estan prohibits -només van ser-ho en període electoral-.

Una altra de les incògnites en relació a les diligències és qui les ha motivat. Això tampoc s’ha comunicat a l’Ajuntament de Calella ni al treballador que va anar a declarar. “Aquestes diligències les està fent la Unitat de Policia la Judicial de la Guàrdia Civil, que és cos unitat que auxilia a Fiscalia o als tribunals. Ben bé l’origen de la investigació la desconeixem, no sabem si és a partir d’una denúncia, a instàncies de la Fiscalia o d’un jutjat en concret”, ha exposat.

En aquest sentit, l’advocada admet que és freqüent mantenir el secret de les actuacions prèvies.

Recordem que durant les festes, la il·luminació nadalenca de Calella va incorporar fins a vuit llaços grocs que es van encendre, entre d’altres punts, a la façana de l’edifici consistorial o al carrer Sant Joan.

A continuació podeu recuperar íntegrament l’entrevista a l’advocada dels serveis jurídics de l’Ajuntament de Calella.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.