Calella se suma avui a la campanya “Emergència feminista”

Manifestació feminista del 8M a Calella

Els col·lectius feministes han declarat l’emergència davant l’augment alarmant de casos de dones que han estat víctimes de violència de gènere: en el que portem d’any, 42 han perdut la vida a mans de les seves parelles o exparelles i 32 menors han quedat orfes. Unes xifres que han estat especialment tràgiques aquest estiu. Davant d’això, des de la Plataforma Feminista d’Alacant ha sorgit la iniciativa perquè les ciutats de tot l’Estat s’il·luminin per reclamar mesures i mitjans per lluitar contra aquesta xacra i construir una societat on les dones visquin tranquil·les. Calella s’adhereix a la campanya i aquesta nit, abans i després del pregó, l’edifici de l’Ajuntament es tenyirà de color lila.

La regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Calella, Cindy Rando, assegura que cal sumar-se a totes les iniciatives que tinguin per objectiu conscienciar i lluitar contra les violències de gènere.

Cada dia o cada dos dies ens trobem que mor una altra dona a mans de la parella o l’exparella i hi hem de posar fre. Hem de fer una crida general a tot el món i nosaltres, des de Calella, ens sumem a la reivindicació adherint-nos a la campanya que il·luminarà la nit d’avui de color lila.

emergencia feminista

Per les Barraques de Festa Major hi haurà un punt lila des d’on es repartiran polseres i adhesius i que serà també d’atenció davant possibles agressions sexistes. Estarà actiu a partir de mitjanit i fins a quarts de cinc de la matinada, divendres, i fins a quarts de sis, el dissabte. També hi haurà punts liles diürns durant els actes més multitudinaris.

La regidora d’Igualtat ha sortit en defensa de la instal·lació de dues senyals de trànsit en forma de cor trencat, dins la campanya No violència masclista.

Respecto totes les opinions, però simplement vam creure oportú endegar una campanya que fos ben visible i el format que tenia era amb aquests cors trencats.

Les senyals es troben ubicades a la plaça de l’Església i a la plaça de l’Ajuntament i han estat qüestionades per part dels partits de l’oposició.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *