Els Udols, els sardanistes i el Cor Harmonia retornen 36.237 euros de subvencions

El Cor Harmonia, l’Agrupació Sardanista i els Udols de Foc han retornat les seves subvencions que els va atorgar l’Ajuntament de Calella per a la realització de les seves activitats culturals. En total han retornat prop de 36.000 euros que ara podran anar destinats a pal·liar els efectes econòmics que ha deixat la Covid-19 a la ciutat. Un gest solidari que des del consistori s’ha agraït i s’ha pres com a un compromís social de les entitats davant de la difícil situació actual.

Unes subvencions nominatives que cobrien part de les activitats programades per aquesta temporada i que a causa de la crisi del coronavirus no s’han pogut celebrar o s’han hagut d’ajornar. Des del Cor Harmonia, el seu director, Albert Deprius, ha explicat que retornen la subvenció per compromís social.

Creiem just que davant la situació en la qual ens trobem, sense poder dur a terme tota la temporada com està prevista, ens semblava just col·laborar d’alguna manera amb la reconstrucció de la ciutat. Ens semblava just renunciar a gran part de la nostra subvenció per poder dedicar els diners a la recuperació de la ciutat.

Una subvenció que ascendeix als 45.000 euros i que el Cor ha retornat els 25.000 proporcionals a les activitats suspeses o ajornades. El Cor harmonia ha hagut de suspendre totes les seves activitats programades dins el primer trimestre de la Temporada Lírica Ciutat de Calella davant a l’impossibilitat de poder-les adaptar a les noves mesures decretades pel Ministeri de Sanitat.

Una de les altres entitats que ha decidit retornar la subvenció han estat els Udols de Foc. La colla de diables de Calella celebraven enguany el centenari de la Lea amb un munt d’activitats programades per commemorar l’efemèride. Ara, però, amb el coronavirus tot queda suspès i per això retornen la subvenció de 2.000 euros que cobria part de les activitats del centenari. Pilar Riera, membre dels Udols de Foc i una de les fundadores, ha explicat que amb aquest petit gest espera poder ajudar a les famílies calellenques que ho estan passant més malament.

Nosaltres hem renunciat a una subvenció nominativa que cobrien part de les activitats del centenari de la Lea. Hem renunciat per dos motius, primer perquè moltes activitats no es podran celebrar o s’hauran de fer d’una altra manera. I segon perquè hem decidit amb la junta que creiem que vivim en moments difícils on hi ha moltes famílies amb problemes molt greus i esperem que amb aquesta petita aportació econòmica els podem ajudar.

L’Agrupació Sardanista també ha retornat 9.237 euros de la seva subvenció. La presidenta de l’associació, Queralt Pedemonte, ha explicat que va expressar al consistori la seva voluntat de retornar només la part proporcional als actes o esdeveniments suspesos com la 93a edició de l’Aplec de Calella.

Fa unes setmanes des del consistori ens van demanar si podíem retornar part de la subvenció, pràcticament la totalitat de la subvenció nominativa que se’ns dona cada any. Nosaltres vam expressa la voluntat de poder mantenir la subvenció que cobreix la part d’activitats que encara no hem fet i tenim previsió de fer.

Els sardanistes tenen la intenció de poder fer les onze audicions previstes per aquest estiu, la revetlla de Sant Jaume, el concert d’Havaneres, el concert dels 70 anys de l’entitat i el concert de Nadal, entre d’altres.

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *