Alerta per pluges intenses durant el cap de setmana de Festa Major i Fira

Infografia Protecció Civil

El cap de setmana es presenta meteorològicament inestable i tot apunta que el dissabte serà passat per aigua, com a mínim durant les primeres hores i fins la tarda. És la previsió del Servei Meteorològic del Maresme, que alerta de pluges que poden a ser puntualment intenses als municipis del litoral de la comarca com a conseqüència del pas d’una borrasca que deixarà de ser activa a partir del vespre i nit. Diumenge tindrem sol al matí i cel encapotat a la tarda, però sense precipitacions a la vista. A l’espera d’afinar el risc de pluges per aquests pròxims dies, l’Associació del Pubillatge ja ha anunciat que canvia l’emplaçament de l’acte de renovació dels títols que s’havia previst per demà dissabte al Parc Dalmau. Es farà finalment a l’interior de l’església parroquial, al punt del migdia.

Altres dues entitats també estan pendents de les informacions que puguin arribar al llarg de la tarda per prendre una decisió sobre els actes programats per dissabte, que és quan es preveu que les precipitacions siguin més intenses.

En cas de pluja, els Castellers de l’Alt Maresme ja han avançat a través de les xarxes socials que la diada de dissabte a la tarda es traslladarà a l’interior de l’església parroquial. De la seva banda, els Udols de Foc, encarregats del correfoc, confirmaran en les pròximes hores si es manté en peu.

Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya ha activat en fase de Prealerta el Pla INUNCAT per intensitat de pluja, que pot anar acompanyada de calamarsa o pedra, i acumulació d’aigua. Es fa extensiu a tota la zona prelitoral i litoral de les comarques de Barcelona i Girona, on es poden superar els 20 litres per metre quadrat en un episodi de 30 minuts.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *