Calella segueix els criteris d’ITA i el segell Infoparticipa en les polítiques de transparència

Lorena Sánchez durant la presentació de la nova web de l'Ajuntament, arxiu

L’Ajuntament de Calella no posa en dubte el rigor, la professionalitat i la feina de Xut Consulting, la consultora que ha elaborat un estudi sobre la transparència dels webs municipals de Catalunya i en el qual es constata que el de Calella te marge de millora en alguns aspectes.

La regidora de Comunicació i Noves Tecnologies, Lorena Sánchez, ha reconegut que tot sempre es pot millorar però matisa que els indicadors que fa servir Xut Consulting no estan homologats. En el cas de l’Ajuntament de Calella, aquest es regeix pels paràmetres d’ ITA, Transparència Internacional Espanya, una organització no governamental que només avalua els 110 municipis més grans d’Espanya i a la qual l’Ajuntament de Calella va demanar expressament sotmetre’s a la seva auditoria. Actualment compleix amb 64 dels 80 indicadors. Sánchez també recorda l’altre indicador sobre transparència, el segell Infoparticipa, de la Generalitat i la UAB que avalua la transparència dels webs municipals. En aquest cas, Calella assoleix el 98 per cent dels indicadors: Han posat uns indicadors que no estan homologats. Cada empresa pot posar els que vulgui que estan bé però nosaltres no ens regim per aquests. Ens regim per òrgans oficials com la ITA que només avalua els 110 ajuntaments més grans d’Espanya i nosaltres vam demanar expressament que ens avaluéssim i complim 64 sobre 80 indicadors que complim. I també amb el segell Infoparticipa, de la Generalitat i la UAB. En aquest cas complim el 98 per cent dels paràmetres”.

Lorena Sánchez també ha volgut destacar que un cop van rebre al consistori les conclusions de l’estudi, Xut Consulting els va oferir els seus serveis.

La regidora de Noves Tecnologies recorda que tot just fa un mes que ha entrat en vigor la Llei Catalana sobre Transparència. Una llei que Sánchez qualifica de molt ambiciosa i sobre la qual ja hi estan treballant: “És una llei que compartim, és tremendament ambiciosa, treballarem de valent per complir-la i hi estem treballant. És el que deia que tot es pot millorar, i faig autocrítica, però també s’ha de valorar la feina que estem fent”. 

En referència a la nova Llei Catalana sobre Transparència, Lorena Sánchez ha explicat que els ajuntaments hauran de passar informació a una plataforma creada per la Generalitat per tal de certificar el compliment de la llei.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *