El Carnaval inaugura la peça del mes al Museu del Turisme

IMG_4493

Dues reproduccions de vestits de Carnaval de l’època del “settecento” s’exposen al vestíbul d’entrada del Museu del Turisme de Calella. Són una creació de Fina Llopart que, amb Tino Valduvieco, han cedit els vestits i també altres complements que conformen el que s’anomena la peça del mes i que es podrà veure a l’equipament fins a finals de mes.

Els calellencs Fina Llopart i Tino Valduvieco són membres de l’Associació d’Amics del Carnaval de Venència, que ha cedit un conjunt de vestits i diverses màscares d’època settecento al Museu del Turisme perquè s’hi exposin durant tot aquest mes de febrer.

Són un vestit de rei Carnestoltes, amb jaqueta, pantalons bombatxos i camisa blanca amb volants. No li falta cap detall, porta barret de plomes i el típic bastó.

El vestit de dona, curt fins a mitja cama, és de tonalitats turqueses i brodats daurats. Amb volum als malucs i una bossa a conjunt.

El disseny és de Fina Llopart, qui també es va encarregar de cosir-los. En una vitrina, al mateix vestíbul de l’entrada, hi ha una mostra de set màscares de Carnaval, de diferents estils, un bastó reial i barrets.

Els objectes conformen la peça del mes, un espai que variarà de temàtica al llarg de l’any i que posarà l’accent a un esdeveniment global que tingui atractiu turístic, perquè actuï de reclam per visitar l’equipament.

“La peça del museu anirà canviant cada més per crear així una activitat nova. El mes de març hi haurà unes altres peces vinculades al cicle de l’any, que podran ser locals o de qualsevol altre indret del món, seguint la filosofia d’universalitat del Museu del Turisme”, ha explicat la directora de Patrimoni de Calella, Carme Torm.

La peça del mes dedicada al Carnaval es podrà visitar al Museu del Turisme fins el 28 de febrer. L’equipament està obert de dimarts a dissabte de 17h a 20h i els diumenges i festius d’11h a 18h.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *