ERC, Calella en Comú i la CUP neguen estar negociant amb Cs

Els caps de llista Xavier Ponsdomènech (ERC), Núria Freixas (CUP) i Josep M. Juhé (CEC) en el debat electoral de RCTV

“Hem guanyat les eleccions municipals del 26 de maig”. Les tres forces d’esquerres han emès un comunicat conjunt en què reafirmen que els resultats electorals els legitimen per tancar un pacte de progrés per a Calella. Exposen que van obtenir 3.679 vots -el 45% del total i 1.356 suports més que el 2015-, per davant dels 3.389 suports que han sumat Junts per Calella i el PSC -el 41,45%-.

Amb 8 regidors dels 17 que hi ha a l’Ajuntament de Calella, ERC, Calella en Comú i la CUP confirmen que seguiran reunint-se en els pròxims dies en el marc de la Taula de Confiança, alhora que neguen cap tipus de negociació fora d’aquest espai. Per tant, amb Cs, que té a les seves mans el poder de decidir qui governarà a Calella en el pròxim mandat municipal. El seu vot serà determinant en el Ple de constitució de la nova Corporació Municipal, que es celebrarà el 15 de juny.

En el cas que el pacte d’esquerres es confirmi i els partits presentin candidat o candidata a l’alcaldia, necessitarà el vot afirmatiu del regidor de Cs per al seu nomenament. En primera volta, la proclamació ha de ser per majoria absoluta. En cas que el seu sentit de vot sigui d’abstenció, o doni suport a un altre cap de llista, Montserrat Candini seria automàticament proclamada alcaldessa per haver encapçalat la llista més votada en les eleccions municipals.

L’alcaldable de la formació taronja, Guillermo Gomís, encara no s’ha pronunciat públicament al respecte.

Potser t'interessa

2 Respostes

  1. Miquel Esquirol ha dit:

    I qui seria l’Alcalde entre aquests tres partits?

  2. Angels ha dit:

    Esperem k no passi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *