Calella senyalitza una ruta dels espais de memòria històrica

Interior del refugi antiaeri del Parc Dalmau

Els fets viscuts entre el 1936 i el 1939, durant la Guerra Civil, s’expliquen en el testimoni que donen espais i llocs que s’han anat recuperant en els últims anys. I que ara s’han senyalitzat per dibuixar una ruta sobre la memòria històrica de Calella. Un projecte que s’ha dut a terme des de l’Arxiu Municipal amb el suport del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya, que n’ha finançat una part.

La ruta enllaça cinc espais:

-El refugi antiaeri del Parc Dalmau que es va recuperar i fer visitable l’any 2010, on a més s’hi projecta un audiovisual de testimonis de la guerra civil a Calella produït pel Museu Arxiu Municipal i Ràdio Calella TV.

-La peça artística de la Plaça Muriel Casals, obra de l’artista Jaume Font, que commemora el bombardeig a la fàbrica tèxtil de l’abril del 1937.

-El refugi de la Granja, a la confluència dels carrers Doctor Vivas i Indústria.

-El monòlit i la peça artística del barri de Pequín, a la confluència dels carrers Riera, Sant Isidre i Colom, que va ser objecte d’un bombardeig aeri el novembre del 1938.

-L’espai Lluís Companys, en homenatge al president afusellat per les tropes feixistes.

La finalitat d’aquest projecte és donar visibilitat a tots aquests espais, vitals per la construcció històrica de la ciutat, fent-los més accessibles i divulgant-ne la seva existència.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *