Calella senyalitzarà els camins escolars

logo consell infants

L’urpa de La Llopa marcarà els itineraris que els alumnes i les seves famílies segueixen cada dia per anar a l’escola. És un disseny de la calellenca Marina Turró escollit pels membres del Consell d’Infants, que van tenir-ne la iniciativa i que ara l’ha recollit l’Ajuntament de Calella. La tinent d’Alcaldia d’Educació, Núria Parella, ha confirmat que no serà possible tenir-los totalment senyalitzats per l’inici del curs escolar, al setembre.

Parella ha dit que encara no es pot avançar la concreció del projecte amb el qual pretén reforçar la seguretat dels camins escolars cap als quatre centres educatius de la ciutat: el Far, la Minerva, Escola Pia i Escola Freta.

La urpa de la Llopa, que la veurem posada als camins escolars. Encara no sabem si com a senyals o al terra, però els camins cap a l’escola estaran identificats amb el logo que ells han escollit (…) Aquest any no ho tindrem al setembre perquè és un projecte molt ampli i implica moltes àrees.

La tinent d’Alcaldia d’Educació ha valorat molt positivament totes les propostes i el treball fet pels consellers infantils a l’entorn de la mobilitat a Calella i l’accés a les escoles. Van fer una anàlisi detallada de cadascun dels casos i van plantejar-ne les accions de millora. Coincidien en què cal ampliar les voreres.

Des del seu punt de vista són propostes molt correctes. S’han informat i assessorat (…) Trobo molt positiu que ells valorin anar caminant a l’escola. Les voreres amples hi haurà llocs on serà possible i d’altres no, per exemple a l’Escola el Far ara està en procés. A partir d’ara caldrà treballar des de les àrees d’Urbanisme, Seguretat i Educació.

I es valorarà si tècnicament i econòmica són possibles el conjunt de propostes de millora que els infants han traslladat a l’Ajuntament de Calella, i que sobrepassen l’encàrrec que se’ls va fer a principis del curs del consell.

Posar espais per a nens. Els agraden les flors, fonts per veure aigua, els preocupa les caques dels gossos, demanen que els semàfors siguin sonors i se’n col·loquin més, que les voreres siguin prou amples perquè hi passin les cadires de rodes, més passos per sota la via del tren…

La tinent d’Alcaldia d’Educació s’ha felicitat per la sensibilitat que tenen els nens i nenes sobre les necessitats específiques que tenen les persones discapacitades a l’hora de moure’s per la ciutat. Això es desprèn dels contactes que han tingut amb membres de l’ADIAM.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista a la tinent d’alcaldia Núria Parella.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat