Calella i Pineda estrenen nous busos

Aquesta tarda s’han presentat els nous vehicles de la flota de la línia de transport que connecta Calella i Pineda de Mar, en funcionament des del 2008 gràcies al conveni que els ajuntaments de les dues poblacions tenen amb la Generalitat de Catalunya. La principal novetat és que els vehicles estan totalment adaptats per a persones amb mobilitat reduïda i augmenten la seva capacitat amb 22 places més que els actuals.

Els nous autobusos de la línia Calella-Pineda s’han presentat al Rierany dels Frares, a l’alçada de la plaça Lluís Gallart. La presentació ha anat a càrrec del director general de Transports i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Pere Padrosa, l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, l’alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, i el conseller delegat de l’empresa Sagalés, Ramon Sagalés.

Aquest darrer ha explicat que han analitzat la línia de bus entre les dues poblacions i han adequat els nous busos a les condicions orogràfiques i urbanes de la ruta. “Tenim carrers estrets i necessitem autobusos més grans, però poder passar i portar molta més gent, que és la demanda que estàvem tenint. I vam trobar aquests autobusos que estan molt ben fets i tenen accés de minusvàlids per totes les portes, doble rampa, de 8’6m de llargada, molt maniobrables pels carrers, poden accedir a l’hospital de forma òptima“.

Durant la presentació s’han mostrat els nous autobusos que conten amb 22 places més que els actuals i estan adaptats per a persones amb mobilitat reduïda.

Des de l’àmbit polític avui s’ha volgut posar èmfasi en el fet que el treball en xarxa entre administracions és molt productiu, i una mostra n’és aquest servei de transport públic entre dos municipis veïns. Així ho ha expressat l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini: “Sovint no s’acaba d’entendre què fan les administracions, ajuntaments i govern de Catalunya, i fan això: pensar què necessiten els conciutadans, en les seves dificultats i oportunitats, i què podem fer amb la suma d’empresa privada, Generalitat i Ajuntaments, treballar en xarxa, per donar el millor servei“.

Candini ha definit l’acte d’avui com un bateig dels nous autobusos, però també un acte per «rebatejar» la voluntat d’oferir un bon servei als ciutadans de Calella i Pineda.

I el director general de Transports i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Pere Padrosa, també ha parlat del treball en xarxa entre administracions, destacant els avantatges d’oferir un sol servei per dos pobles en comptes de dues línies separades. “De tenir un serveu urbà a Calella i un altre a Pineda al final el reconvertim amb el que anomenem carinyosament un «urbanet», una associació entre dos municipis veïns i ben avinguts, que només primen els interessos dels ciutadans de les seves viles que ho poden en comú i demanen a la Generalitat que intercedeixi, no per ells, sinó per donar més benefici al ciutadà“.

El servei de bus entre Calella i Pineda té un volum de 260.000 passatgers a l’any i es paga un 50% la Generalitat i un 50% entre els dos municipis de Calella i Pineda.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *