Calella serà la primera Capital Catalana de l’Esport

rdp calella capital catalana de l'esport00000000

La Fundació Catalana per a l’Esport ha escollit la nostra ciutat com a primera Capital Catalana de l’Esport, una designació que neix per impulsar els valors de l’esport i promoure l’activitat esportiva al municipi.

L’alcaldessa, Montserrat Candini, ha explicat els motius pels quals s’ha escollit Calella, assegurant que treballaran per estar a l’alçada.

Ells ens han volgut explicar que consideraven que nosaltres érem meritoris d’aquesta alta distinció des del punt de vista que hem estat Vila Europea de l’Esport, que hem estat Ciutat del Bàsquet Català, que hem organitzat uns Special Olympics. No hi haurà referència, nosaltres som els primers i el que farem és assumir-ho amb tota la responsabilitat i amb la millor capacitat d’organitzar aquesta capital amb molts esdeveniments i, sobretot, de molta qualitat.

Pere Sust, president de la Fundació Catalana per a l’Esport, ha destacat la confiança de l’entitat en Calella.

Nosaltres confiem en Calella perquè hi té pràctica. Ho sap fer, ho ha fet, ho està fent i ho continuarà fent i això necessita que els agents esportius i municipals de l’esport estiguin treballant i els continuem donant feina per un any més, l’any 2019.

Es crearà un comitè organitzador en el qual diverses persones que formen part de l’esport ajudaran a organitzar els actes. Encara no s’han dut a terme les primeres reunions però segons Candini, el tret de sortida dels diferents esdeveniments que es realitzaran serà al voltant del mes de març.

Sust ha destacat que tothom hi tindrà cabuda, des dels esportistes més joves fins als més grans. L’esport de base tindrà un paper destacat però també, els equips juniors o els veterans tindran el seu espai.

No és una qüestió dirigida només a un sector de gent jove o de base o de gent adulta. La nostra idea és que aquí també hi participi gent gran, que avui en dia té uns nivells de vida molt importants, moltes vegades fins i tot té temps, i és important que facin activitat esportiva. També volem que sigui una motivació perquè gent que hagi participat al món de l’esport però per qüestions professionals o pel que sigui s’han apartat de l’esport, aquests esdeveniments serveixen perquè tinguem en compte aquesta gent i si podem, recuperar-la.

Montserrat Candini, considera que l’evolució de l’esport a Calella dels darrers anys, ens fa mereixedors d’aquesta primera Capital Catalana de l’Esport.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat