Calella serà l’escenari de la tercera mostra dels finalistes als VOC

LES-COSES-SON-AIXI-2

L’Auditori acollirà demà la tercera, i darrera, projecció dels títols finalistes als premis VOC (Versió Original en Català). 10 curtmetratges de ficció i cinc documentals opten a fer-se amb guardó de la setena edició de la mostra de cinema i audiovisual en català que impulsa anualment Òmnium Cultural per potenciar l’audiovisual en català. La territorial altmaresmenca està fent aquests dies la projecció dels títols finalistes en sales de Calella, Pineda de Mar, Malgrat de Mar, Canet de Mar i Tordera.

La sessió que, tindrà lloc a l’Auditori, projectarà quatre curts i un documental: L’art de l’antídot d’Aina Palomer Sitjà, l’Endemà del grup de primer de batxillerat artístic de l’Institut Doctor Puigvert (Barcelona), Signar les Arres de Jana Jubert Soler, Cos de Silvia Muzzioli i Les coses són així de Marc Esquirol, que estarà present durant la sessió.

Antoni Latorre, de la Territorial d’Òmnium Cultural Alt Maresme, ha destacat la importància d’aquests premis per a la promoció de la llengua catalana, ja que incentiven la producció de continguts audiovisuals en català i contribueixen a la seva difusió i ampliació del públic.

Fem aquests premis amb la finalitat d’estimular la producció de contiguts audiovisuals en llengua catalana. Volem potenciar-ho ajudant a nous directors a impulsar les seves creacions. Som una de les primeres portes amb què se’ls poden obrir si volen dedicar-se al món de l’audiovisual i més, si volen fer-ho en català.

Els Premis VOC també són una oportunitat per reconèixer el treball dels cineastes i els creadors de continguts en català, en formats com els curtmetratges, websèries i videoblogs. Aquesta iniciativa busca potenciar la producció de continguts de qualitat en llengua catalana, així com incentivar la creació de nous formats audiovisuals. Latorre s’ha mostrat molt satisfet per la gran acollida que ha tornat a tenir la nova edició dels premis, que han dividit en tres sessions que es projecten en més de 90 sales dels Països Catalans.

És la tercera vegada que Calella acull la mostra i enguany, a causa de l’alt nivell de les produccions, hem seleccionat a 15 finalistes i hem hagut de dividir la mostra en tres projeccions que fem a diferents sales dels Països Catalans.

L’entrada per a la sessió que començarà a les 20.30 h és gratuïta, i els assistents podran votar pel premi del públic. Latorre apunta que serà una oportunitat única per a descobrir nous talents i per celebrar la creativitat i l’originalitat de l’audiovisual en català.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *