Calella serà plató de cine

U250052

La pel·lícula ‘100 metros’ es rodarà el pròxim mes de març a Calella. Dirigida per Marcel Barrena i protagonitzada per l’actor malagueny Dani Rovira, el film narrarà la història real de Ramón Arroyo, un atleta afectat d’esclerosi múltiple que a Calella va completar el seu primer triatló de llarga distància l’any 2013. Un exemple de superació personal, produït per Filmax, que recrearà a la ciutat la celebració de la prova esportiva. La setmana passada, membres de l’equip tècnic van visitar la ciutat per concretar les localitzacions i demà assistiran a a la reunió del Consell Municipal d’Esports per trobar extres per a algunes escenes.

Calella es convertirà en un plató de cinema per al rodatge de la pel·lícula 100 metros, que protagonitzarà Dani Rovira, encarnant el personatge d’un atleta que decideix afrontar la duresa d’un diagnòstic d’esclerosi múltiple amb un repte esportiu majúscul: competir en un triatló de llarga distància. Una història de superació personal basada en l’experiència real de Ramon Arroyo, qui va inspirar el guió d’aquesta producció de Filmax, que serà el primer llargmetratge de ficció del director Marcel Barrena, responsable del documental Món petit, premi Gaudí del 2014 i nominat als Goya.

Les escenes de la prova esportiva, amb presència dels protagonistes de la història, es recrearan a la ciutat on Arroyo va penjar-se la medalla de finisher, l’any 2013. No s’han confirmat oficialment les dates ni els espais que s’utilitzaran pel rodatge, tot i que l’equip de producció ha anat tancant els serrells aquests darrers dies, amb diverses visites a Calella. Demà se’n produirà una altra aprofitant la reunió del Consell Municipal d’Esport on oferiran als esportistes locals participar d’extres en algunes seqüències. La crida, de moment, és restringida buscant aquest perfil de figurants.

“Som una ciutat avesada a tenir moltes activitats esportives i moltes vegades organitzades per les pròpies entitats, que poden realitzar-les gràcies als voluntaris. Per això, què millor que el Consell Municipal d’Esports perquè qui vulgui pugui col·laborar”, ha explicat l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini.

Tant bon punt van conèixer que Filmax estava treballant en aquesta història, els responsables municipals van oferir-se a col·laborar-hi defensant les arrels que té a la ciutat. “Inicialment no estava clar que vinguessin a Calella, però ens ho treballem i els expliquem que no trobaran millor lloc que allà on realment passen les coses”, ha afirmat Candini. “Tant real és la història com el territori”, afegeix.

L’alcaldessa assegura que el rodatge de la pel·lícula serà un “regal” que coincideix amb la designació de Vila Europea de l’Esport del 2016, i alhora una oportunitat per promocionar Calella com a ciutat compromesa amb els valors de l’esport.

“A partir de la pel·lícula, molta gent podrà veure imatges de llocs especials de la ciutat. A més, les escenes més emotives, les de superació personal i amb un final feliç, aniran lligades a la ciutat”, ha manifestat l’alcaldessa, qui assegura que Calella pot estar molt contenta de tenir “un espai tan privilegiat dins la pel·lícula”.

De la fitxa artística, se’n sap que Dani Rovira tornarà a coincidir amb el seu sogre a Ocho apellidos catalanes. Es retrobarà amb Karra Elejalde, que farà el paper del seu preparador. El repartiment el completen Alexandra Jiménez i els catalans Aida Folch, Nausicaa Bonnin, Andrés Velencoso i David Verdaguer.

El director, Marcel Barrena, explicava fa uns mesos que 100 metros incorporarà molts elements de comèdia i que, amb la pel·lícula, es vol donar a conèixer una malaltia que continua sent molt desconeguda.

 

Rovira i Arroyo, units per l’objectiu 70.3

La relació entre l’actor i el personatge real ultrapassa la gran pantalla. A partir d’un reportatge d’un canal de televisió, l’humorista malagueny va conèixer la història de Ramón Arroyo, molt abans de saber que seria l’encarregat de protagonitzar-ne la pel·lícula. Ara, tots dos, es preparen per completar l’Ironman 70.3 que es disputarà el pròxim mes de maig a Calella.

En declaracions a l’agència EFE amb motiu de la festa dels premis Goya que presentarà per segon any consecutiu, Dani Rovira va afirmar que està resultant una experiència increïble. “Està sent molt bonic poder entrenar amb ell, ja ens hem posat amb contacte amb la marca americana i correrem junts el maig. M’estic iniciant en una cosa que fins ara m’era desconeguda”, apuntava Rovira.

Compartir

Potser t'interessa

4 Respostes

 1. masita escrigué:

  M’agradaria participar d’extra ja que m’agrada el món de l’esport i faig bàsquet.

 2. carlos escrigué:

  M’agradaria també participar com a extra

 3. Yolanda escrigué:

  M’encantaria fer d’extrA si us plauuuuuuu!!!

 4. juan romero escrigué:

  Quisiera apuntarme estoi dispuesto acer de loque sea.gracias

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat