Calella s’ofereix per acollir refugiats de Síria

Calella s’oferirà per ser ciutat acollidora de refugiats sirians. En aquest sentit, l’alcaldessa Montserrat Candini ha manifestat que estan a l’espera de conèixer la quantitat de refugiats que la Unió Europea assignarà a l’estat espanyol, que és qui en farà la distribució final; així com el model d’integració.

De fet, avui el Govern espanyol ha convocat a totes les comunitats autònomes per abordar aquesta qüestió humanitària i Candini preguntarà a l’executiu, al Senat, sobre si pensa modificar el rebuig a les quotes d’immigrants després del drama a les fronteres europees.

Des del govern municipal de CiU, Candini ha dit que s’està elaborant una moció que posaran a disposició de la resta de partits per tal que pugui ser aprovada per assentiment en el proper ple municipal.

Candini ha recordat que Calella als anys 90 ja va ser acollidora de refugiats de guerra i ha destacat la sensibilitat social de la ciutadania davant de conflictes com el de Síria: «Primer per consciència social, segon per sensibilitat humana i tercer perquè hem tingut experiències en altres èpoques. I per tant, de la mateixa manera que diem que el nostre món és el món, el nostre món és a partir de les necessitats de molta gent que passa circumstàncies i moments molt difícils. Formen part del nostre ADN la solidaritat i la justícia social. Farem tot el possible perquè tan aviat quan ens diguin la quantitat que ens correspon, nosaltres posarem tots els instruments necessaris perquè se sentin no únicament acollits, sinó molt ben acollits», ha dit l’alcaldessa.

L’alcaldessa ha destacat el treball en xarxa que es fa a Catalunya davant d’aquesta situació, amb reunions com la d’ahir amb el Govern català, les dues entitats municipalistes, les quatre Diputacions i el Fons Català de Cooperació i Solidaritat. Ara Candini ha indicat que caldrà veure si el govern espanyol també «treballa en xarxa o opta per un model que potser fa més difícil opinar sobre el model d’integració», tot i que espera que agafi l’opció més positiva per als exiliats.

En el darrer consell municipal de Solidaritat ciutadans de Calella es van oferir a acollir refugiats a casa seva.

La vicepresidenta del Govern de la Generalitat, Neus Munté ha dit aquest matí a TV3 que Catalunya podria acollir fins a 5.000 refugiats dels 15.000 que podrien assignar-se a Espanya.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *