Calella tanca el març amb un atur del 12,98%

La tercera població maresmenca més afectada per l’atur és Calella, només per darrera de Pineda de Mar i Tordera. Així es desprèn de l’últim Report d’Atur que ha publicat l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme, que xifra l’índex d’atur del març en el 12,98%, amb 1.047 calellencs i calellenques sense feina. La dada confirma una mínima millora respecte els registres del mes anterior.

L’atur de març ha Calella ha caigut mig punt respecte el febrer, quan hi havia 1.086 calellencs i calellenques que constaven com a demanants de feina a les oficines d’ocupació. Són 39 menys que ara. Pineda de Mar continua sent la població maresmenca més afectada per l’atur, amb un índex del 14,46%; seguida de Tordera, amb el 13,10%; i Calella, amb el 12,98%.

En relació amb el mes anterior, l’atur ha baixat en 21 de les 30 poblacions de la comarca. Agafa una forquilla que va dels 4,84% de Tiana i el 14,46% de Pineda de Mar.

En termes generals, l’informe que ha publicat el recurs comarcal aporta bones dades quant a l’històric: per primera vegada des del període anterior a la crisi de 2008, el Maresme registra una taxa d’atur inferior al 10% de mitjana, apropant-se a les tendències provincial i catalana.

Les darreres dades indiquen que a la comarca hi ha 21.594 persones inscrites a les oficines d’ocupació com a aturades: 12.392 dones per davant dels 9.202 que són homes. En termes percentuals, la desocupació ha baixat intermensualment l’1,18% i el 7,03% en relació al mateix període del 2022.

La reducció s’ha donat en tots els grups d’edat, a excepció del de les persones d’entre 16 i 24 anys que registra un increment de 64 persones, i en tots els sectors econòmics, tret de l’agricultura, sent la construcció el sector on percentualment ha baixat més la desocupació.

Podeu ampliar aquesta informació consultant el Report d’Atur del mes de febrer, clicant aquí.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *