La vacunació contra la Covid començarà aquest diumenge a Espanya

vacuna web

L’Àgència Europea del Medicament ha donat llum verd a l’administració de la vacuna contra el coronavirus de Pfizer-BioNtech, que es començarà a punxar aquest mateix diumenge a Espanya. En concret, als grups prioritaris que formen la gent gran de residències i el personal sanitari de primera línia. Es calcula que a finals de gener ja estaran immunitzats i s’aconseguirà parar el cop entre els col·lectius de més risc. Espanya ha comprat 140 milions de la vacuna, que requereix de dos dosis administrades amb una diferència d’aproximadament 3 setmanes.

Les primeres dosis de la vacuna de Pfizer arribaran a Espanya aquest dissabte i es començaran a administrar l’endemà mateix. Arribarà progressivament una primera entrega de 20 milions d’unitats, que permetran immunitzar 10 milions de persones, perquè calen dues entregues perquè sigui efectiva. El ministre Salvador Illa ho ha anunciat en una entrevista a RAC1.

Diumenge començarem a vacunar a Espanya, Alemanya i altres països europeus, i a tot el continent entre diumenge i dimarts. I és el principi del final, encara no el final, però sí el principi del final.

El ministre ha dit que si el procés es duu a terme com s’ha previst, la situació haurà millor molt a l’estiu, quan es podrà recuperar importants quotes de normalitat.

Calculem que entre el maig i juny podrem tenir uns 15-20 milions de persones immunitzades, que serà un paquet molt rellevant i similar a tota Europa, la qual cosa ens dona un espai de mobilitat segura. A l’estiu podríem estar al voltant del 70% de la població, és a dir, tothom que hagués volgut s’hauria vacunat. Per tant, estarem més a prop del 2019 del que ha estat el 2020.

Per afrontar l’aparició d’una nova soca del coronavirus al Regne Unit, que seria molt més contagiosa, el govern espanyol ha decidit tancar l’espai aeri amb aquest país europeu per a tothom que no sigui espanyol o resident a Espanya.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *