El sector turístic preveu un 80% d’ocupació per Setmana Santa

El sector turístic afronta la Setmana Santa amb optimisme, però a mig gas. Només amb la meitat de les places d’allotjament que ofereixen hotels, aparthotels i càmpings, es preveu que a Calella s’iguali el 80% d’ocupació mitjana de tot Catalunya durant aquest primer període vacacional de l’any, que funciona com a baròmetre per avaluar la tendència dels pròxims mesos. La presidenta de l’Associació Turística de Calella (ATC), Sònia Hernández, ha comentat a Ràdio Calella TV que el gruix dels clients són nacionals i francesos.

El turista de proximitat, el català i l’espanyol, però sobretot el francès, donarà el 80% d’ocupació que es preveu per aquesta Setmana Santa a Calella. La presidenta de l’ATC explica que això és fruït de les estratègies de promoció que la destinació local ha fet en els últims anys al país veí.

És un mercat de proximitat però no nacional, que acostuma a viatjar amb vehicle privat, que això toca amb una altra problemàtica que ja s’ha posat sobre la taula per buscar-hi solucions a curt termini. I les xifres són aquestes, a l’entorn del 80% d’ocupació.

L’ocupació per Setmana Santa arrodonirà uns primers mesos de l’any en què s’ha recuperat l’activitat turística, especialment per estades esportives de grups de joves internacional. “Hi ha hagut hotels oberts des del mes de febrer, i això no passava des del 2019”, destaca Hernández, qui explica que s’entreveu una bona temporada d’estiu i, el que és més important, sense haver de rebentar preus.

Les previsions són realment bones i encoratjadores, creuem els dits perquè no es torcin (…) La tònica general és que no es poden abaixar preus, sinó que s’han d’apujar per afrontar l’increment dels subministres i del personal. Seria impossible.

Les previsions d’ocupació confirmen el to de recuperació després de la crisi pandèmica. Al conjunt de Catalunya, s’espera que quasi un milió de persones visitin alguna de les destinacions del territori durant aquestes vacances. La Setmana Santa arriba en ple debat sobre la sostenibilitat de l’activitat turística i poques hores després que el Govern català anunciés que es permetrà omplir les piscines d’espais compartits, com ho són els hotels, apartahotels i càmpings.

Sobre això també s’hi ha pronunciat la presidenta de l’ATC. Sònia Hernández assegura que no ha estat un tema de preocupació entre els membres de l’associació i n’explica el perquè.

No hi ha hagut gaire enrenou, perquè es donava per fet que es podrien omplir. Si no hi ha piscines, no hi ha turisme ni economia. Ja hem vist què va passar amb el Covid (…) Sovint, les piscines no es buiden del tot, hi ha pocs establiments que ho facin. Es deixen els motors al mínim perquè tractin l’aigua i no es faci malbé.

Els desinfectats i els filtres actuals permeten fer un el manteniment i garantir la qualitat de l’aigua de la piscina sense haver-ne de fer el buidatge periòdic. De fet, la Generalitat ha anunciat que modificarà el decret perquè passi a ser una recomanació en el cas d’instal·lacions d’ús públic, com poden ser les municipals, les esportives o d’hotels.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *