Calella tindrà tres recorreguts pel circuit inclusiu d’esport i natura “Sumant Capacitats”

SUMANT_CAPACITATS

Llum verda a la implantació a Calella del projecte “Sumant Capacitats” que apadrinen els campions del món de curses de muntanya Kilian Jornet i Núria Picas, i que impulsa la Fundació Itinerarium. Consisteix en l’habilitació d’un circuit per fomentar la pràctica de l’activitat física a l’aire lliure entre persones amb diversitat funcional. Constarà de tres recorreguts, amb sortida i arribada al pont de fusta de la Riera Capaspre.

Hi haurà un traçat taronja, d’1,4 quilòmetres de distància i 20 metres de desnivell acumulat. Serà un dels primers recorreguts adaptats que hi ha operatius a Catalunya i que garantirà la plena autonomia de les persones amb visibilitat reduïda. Recorrerà el Passeig de Garbí.

El traçat blau serà apte per a persones amb dificultats de mobilitat i que utilitzen la cadira de rodes. Tindrà una distància de 4,4 quilòmetres i un desnivell acumulat de 150 metres, amb arrencada des del pont de fusta de la Riera Capaspre, passant per la Piscina Municipal fins els Apartaments Codina per agafar el lateral de la carretera, en direcció al Far. Es pujarà a la torre lluminosa i es desfarà el camí per l’altre lateral, travessant pel pont de fusta sobre l’NII. A la tornada, el paisatge inclou les vistes sobre la Roca Grossa i una aturada al mirador.

El traçat rosa serà el més exigent de tots. El podran completar persones amb dificultats intel·lectuals o físiques però amb suficient mobilitat. El recorregut és de 4,8 quilòmetres i s’assimila a l’anterior, barrejant entorn natural i urbà, però incloent també la pujada a les Torretes.

Tots tres es complementaran amb un joc mòbil, que es trobarà en diferents punts del recorregut, dirigit a escoles, entitats socials, ciutadans i turistes a partir del qual es promouran els valors de la inclusió social i es donarà informació sobre la ciutat i l’entorn.

El projecte està pressupostat amb 10.527 euros i rebrà una aportació directe de 5.000 euros de la Diputació de Barcelona. Fa mesos que es va començar a gestar i a dissenyar en col·laboració amb els membres de la Fundació Itinerarium, a partir d’una idea inicial del Grup Municipal d’ERC de Calella. En aquest sentit, el regidor Xavier Casillanis es mostra altament satisfet per la seva consecució. “Estem contents que el Govern hagi apostat i cregut en el projecte i es puguin portar aquests circuits inclusius a Calella, tenint en compte que la nostra ciutat s’ha situat a nivell europeu com a Vila per a l’esport”, ha manifestat.

El partit republicà confia en la posada en marxa del circuit inclusiu Sumant Capacitats de Calella aquesta mateixa primavera. Explica que s’acostumen a inaugurar amb l’organització d’una marxa popular oberta a tota la ciutadania. “El calendari ara mateix ja està sobre la taula i la intenció és inaugurar el circuit quan sigui una bona època a nivell meteorològic. Normalment s’hi dona el tret de sortida anmb una cursa popular, i jo ja animo a tots els ciutadans a acompanyar-nos i a omplir el passeig”, ha dit Casillanis.

Calella es convertirà en la ciutat número 39 del programa BOX21 que realitza la Fundació Itinerarium, a l’estela de poblacions com Llívia -on va arrencar el projecte-, Santa Coloma de Gramenet, Menorca, Manresa, València o Venècia, i un llarg etcètera.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat