Avui, dimecres de cendra, es fa l’enterrament de la sardina

ent_sardina

Avui dimecres de cendra el calendari litúrgic dels catòlics marca l’inici de la quaresma, el temps de recolliment i preparació per a la Setmana Santa. És també el moment en què es dóna per tancat el temps de carnaval, de la rauxa i la disbauxa. El dimecres de cendra es fa a moltes poblacions, també a Calella, l’enterrament de la sardina.

A Calella els organitzadors de l’enterrament de la sardina són els membres de la colla de diables, els Udols de Foc. Fa 5 anys que van decidir recuperar aquesta tradició que s’havia fet fa molts anys a la ciutat. Lídia Riera, membre dels Udols de Foc, ha explicat en una entrevista a l’Info Migdia que el més important és la implicació de la gent durant la cercavila que fan aquesta tarda.

Avui a les set de la tarda es farà la concentració a la plaça Catalunya de les persones que vulguin participar de la cercavila. A dos quarts de vuit arrencarà el seguici de les vídues que passarà pel carrer Cervantes, Església fins arribar a la plaça de l’Església. Allà es farà la lectura del testament que anirà a càrrec d’Aleix Duran; i la crema del rei Carnestoltes, una sardinada popular i el lliurament de premis del concurs de vídues desconsolades. De fet, s’ha canviat el format i ja no es fa per concurs sinó per sorteig de diferents regals que ofereixen els establiments de Calella. Ho explica Lídia Riera.

Els Udols de Foc couran 25 quilos de sardines pels assistents a l’enterrament de la sardina.

L’informatiu vespre de Radio Calella Televisió ha començat des de la Plaça Catalunya i hem entrevistat al cap de colla dels Udols de Foc per veure com preparaven l’Enterrament de la Sardina, a una vídua i al mateix notari que faria la lectura del manifest. Podeu escoltar les entrevistes senceres aqui:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *