Els socorristes de platja insisteixen que cal atendre les seves indicacions

Socorristes de Calella en el simulacre de salvament que s’ha fet aquesta setmana
Socorristes de Calella en el simulacre de salvament que s’ha fet aquesta setmana

Sobretot en dies en què hi ha vent o corrents marines, que és quan pengen la bandera groga que assenyala que cal prendre precaució en el bany. També que es prengui consciència del propi estat de salut i s’evitin les hores centrals del dia, quan més apreta el sol i la calor. L’equip de vigilància i salvament de Calella demana que es tingui una actitud responsable i es faci cas a les recomanacions que donen.

El responsable de Pro-Activa Serveis Aquàtics a Calella, Fede Gómez, ha dit que s’està tenint un estiu complicat per incidències al parc aquàtic o en la pràctica d’esports. En una entrevista a l’Info Migdia ha fet èmfasi en la necessitat d’evitar els ensurts propis d’un cop de calor.

“Sovint ens trobem amb joves que han sortit per la nit, que no han dormit o menjat bé, i van a la platja i és llavors quan pateixen descompensacions i baixades de tensió per culpa de la calor. També entre la gent gran tenim casos que presenten diverses patologies i venen quan la temperatura és molt alta; sense ser del tot conscients que aquest és un factor de risc i que acabaran sortint a les estadístiques”, ha exposat.

Això és el que presumiblement li hauria passat a la noia de 18 anys, estrangera, que ahir va haver de ser atesa pels socorristes, en primera instància, i després els serveis mèdics.

“Ella sent un cop amb l’onada i quant surt de l’aigua va a la dutxa i es descompensa i cau. L’atenem abans que arribi l’ambulància però no acaba de reaccionar, té hipotèrmia, i decidim trucar al SEM. Sembla que també hi ha un factor d’ansietat, que no acaba de ventilar del tot bé, i una baixada brusca de tensió. Tot i que es va recuperant de mica en mica i s’orienta, continua dèbil i davant d’això es decideix traslladar-la a l’Hospital”, ha relatat el cap de platja de Calella.

I recomanacions també quant al bany dels nens. Encara que vagin acompanyats per adults, hi ha circumstàncies que ho desaconsellen i així ho fan saber els socorristes. Un avís que no sempre és ben rebut. “Els adults s’ofenen perquè interpreten que els diem que no saben cuidar els seus fills i no és això. Simplement els fem prendre consciència que la mar no té les condicions adeqüades per estar dins l’aigua o al bot, rebent les onades”, ha dit.

I sobretot, com ja havia dit anteriorment en declaracions a Ràdio Calella TV, el cap de platja de Pro-Activa Serveis Aquàtics insisteix en fer cas a les banderes. I preguntar i informar-se del perquè s’ha hissat la groga, que pot ser la que més dubtes genera. Pot ser per corrents marines, per presència de meduses, o per fort vent, un factor d’alt risc si s’utilitzen flotadors i matalassos. “S’escapen i es poden quedar molt lluny de la costa. Per això quan hi ha vent de llevant, que nosaltres considerem perillós, sempre posem la bandera groga, més quan s’està a Garbí i queden a prop Les Roques”, ha indicat.

Les Roques és l’únic tram del litoral calellenc que no està cobert pel servei de vigilància i salvament. Aquest estiu també s’hi va produir un accident que va obligar a traslladar en helicòpter a un banyista.

A continuació podeu recuperar íntegrament l’entrevista al cap de platja de Calella, de Pro-Activa Serveis Aquàtics.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *