Calella tornarà a ser seu inaugural de les Jornades Folklòriques aquest setembre

JIJF 2

Adifolk ja treballa en la 48a edició de les Jornades Folklòriques de Catalunya i que un any més arrencaran a Calella. Tot i la situació provocada pel coronavirus, els seus organitzadors han decidit seguir endavant amb aquest esdeveniment cultural que se celebrarà del 4 a l’11 de setembre per diferents punts del territori català. Es farà seguint amb totes les mesures de seguretat i sanitat establertes per la Generalitat i el Ministeri de Sanitat amb l’entrada a la «Nova Normalitat».
Aquest cop, el coronavirus no ha impedit que Catalunya torni a ser el Centre del folklore internacional.

El seu president, Ivan Basora, confien que d’aquí al setembre es puguin celebrar les jornades, això sí, amb algunes modificacions.

Tot i la situació que estem patint, estem treballant perquè es pugui celebrar i que Calella torni a ser seu inaugural. El fet que les jornades siguin espectacles on el públic està assegut ens facilita molt més la realització de l’esdeveniment. El que estem intentant enguany és poder fer totes les actuacions a l’aire lliure.

Les Jornades Folklòriques aglutinaran a més de 200 artistes de diferents països del món que recorreran durant una setmana el territori català amb Calella com a punt de partida. Basora ha destacat la confiança de l’Ajuntament per acollir un any més les jornades tot i la situació actual.

Per sort Calella ens va dir que estan treballant per reinventar-se si convé amb tots els esdeveniments. Però el mateix passa amb el 90% dels Ajuntaments que estem parlant. No hem explorat encara espais en concret, estem treballant amb l’Ajuntament de Calella per tal que siguin ells qui decideixin el millor lloc per celebrar les Jornades i on es puguin respectar totes les mesures de seguretat.

De moment el cartell de la 48a edició no està tancat, però confien a poder anunciar ben aviat totes les poblacions i els grups que hi participaran. Algunes formacions de països com Brasil, han quedat descartades. Basora, però, assegura que vindran formacions d’Europa, Àsia i Amèrica.

Calella donarà un any més el tret de sortida d’unes jornades que van néixer fa més de quaranta anys amb la intenció d’apropar les cultures i els pobles a través de la dansa. Al llarg de totes les edicions hi han participat més de 250 grups de 80 països amb l’objectiu de compartir i gaudir de la diversitat de les danses d’arreu del món.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat