Calella vota reformar la plaça Vicenç Ferrer i millorar la piscina i el pavelló municipal

Recompte de vots dels pressupostos participatius, ahir a l'Ajuntament

La reforma de la plaça Vicenç Ferrer i la millora de l’enllumenat de la Piscina Municipal Dorly Strobl han estat els dos projectes més votats en els dos processos de pressupostos participatius del 2015. Ahir es van obrir les urnes i es va fer el recompte dels vots dipositats pels calellencs, en un acte obert al públic i supervisat per la secretària de l’Ajuntament de Calella. En no superar la partida destinada a inversions de millora de les instal·lacions esportives municipals, en aquest àmbit d’actuació també es podrà realitzar el projecte per tornar a marcar la pista del Pavelló Municipal d’Esports del Parc Dalmau i dotar-lo d’un sistema de megafonia.

Els calellencs han parlat a les urnes i han decidit com i a què es destinaran les partides dels pressupostos participatius del 2015 en els àmbits de planificació de ciutat i de millora de les instal·lacions esportives municipals.

La Plaça Vicenç Ferrer, amb 799 vots, ha resultat la proposta escollida per dur-hi a terme una actuació de reforma, amb una inversió prevista de 100.000 euros. L’altre projecte de planificació de ciutat, també plantejat per l’Equip de Govern Municipal de Calella, era la reforma de la Plaça Catalunya, que ha obtingut 719 vots. En total, en aquest àmbit, s’han recollit 1.530 vots, dels quals 10 han estat nuls i se n’han comptabilitzat dos de blancs.

El regidor de Participació Ciutadana, Marc Buch, assenyalava que el resultat de les votacions estableix una priorització de les actuacions, però que en cap cas es desestima el projecte de la Plaça Catalunya. “Des de l’Equip de Govern sempre hem dit que els dos projectes són necessaris i no vol dir que a la plaça Catalunya no s’hi actuï. Tenim en compte que hi cal una renovació, que es podria fer en fases perquè disposi d’inversió”, ha afirmat Buch.

El recompte es va fer ahir a la sala de plens de l’Ajuntament de Calella, sota la supervisió de la secretària municipal i del regidor de Participació Ciutadana, Marc Buch, amb presència de 3 observadors designats pel Consell Municipal de Convivència i Participació.

L’òrgan consultiu va ser el que va determinar els cinc projectes sotmesos a votació popular pel que fa al pressupost participatiu d’inversió en la millora d’instal·lacions esportives municipals, a proposta de les entitats locals i dotat, en aquest cas, amb una partida de 80.000 euros.

Dels 1.552 recollits durant el procés de votacions, 630 han donat suport a la proposta per renovar l’enllumenat de la Piscina Municipal Dorly Strobl, pressupostada amb 26.030 euros i a iniciativa del Club Natació Calella. En no superar la partida prevista, i d’acord amb les bases reguladores, també es podrà executar el segon projecte més votat. En aquest cas, i havent obtingut 430 vots, el que permetrà tornar a marcar la pista de joc del Pavelló Municipal d’Esports del Parc Dalmau i equipar-lo amb un sistema de megafonia. Aquesta actuació està pressupostada amb 53.211 euros. En reclamar aquesta millora es van posar d’acord el Club Bàsquet Calella i la Unió Esportiva Handbol Calella.

“Aconseguirem tenir més llum quan fa falta perquè la instal·lació és molt antiga i cal fer-la de nou”, assenyalava Antoni Acosta, membre de la junta directiva del Club Natació Calella. També des del Club Bàsquet Calella, el seu vicepresident Joan Estany, assenyalava els beneficis que reportarà el projecte d’actuació al Pavelló Municipal en l’ús diari que en fan conjuntament amb la UEHC: “Ens permet fer una tercera pista per encabir els jugadors, ara que ha quedat petita, i millorarà també la rotació d’horaris”.

Pel que fa als resultats de la resta de projectes segons instal·lació, 211 vots han estat per al repintatge de les pistes d’atletisme i remodelació parcial dels vestidors de la Zona Esportiva de La Muntanyeta -a proposta del Club Atletisme Calella-; 187 per a la recuperació de l’antic escorxador com a espai polivalent per a la pràctica del triatló -proposta assumida per l’Ajuntament després de la renuncia del Team Calella-; i 74 vots per al centre de tecnificació de tennis taula de la Fàbrica Llobet-Guri -a iniciativa del Club Tennis Taula Calella-. S’han comptabilitzat, en aquest àmbit, 17 vots nuls i 2 en blanc.

El Govern farà una valoració del procés participatiu un cop es reuneixi el Consell Municipal

El regidor de Participació Ciutadana va anunciar ahir que el Govern Municipal farà una valoració del desenvolupament del procés de pressupostos participatius un cop s’hagi escoltat l’opinió dels membres del Consell Municipal de Convivència i Participació, a qui es convocarà per parlar-ne. “Vam dir que ens reuniríem un cop acabat el procés i en faríem una avaluació conjunta per determinar els aspectes positius i negatius amb l’ànim de millorar-lo de cara a l’any següent”, va indicar en declaracions a Ràdio Calella TV.

Si bé hi havia l’experiència dels pressupostos participatius en l’àmbit de joventut -procés que per aquest 2015 encara està en marxa-, enguany el Govern Municipal de l’Ajuntament de Calella ha ampliat la iniciativa incorporant els projectes urbanístics de ciutat i a la millora d’instal·lacions esportives.

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *