Calella x Refugiats té un record especial pels refugiats morts amb motiu del Dia del Refugiat

Festival La Crida, maig 2017
Festival La Crida, maig 2017

Els membres de la plataforma Calella x Refugiats recorden, avui Dia dels Refugiats, que des del 2014 han perdut la vida 50.000 persones que buscaven un futur més digne. Aquesta xifra és la que calculen les diferents ONG i entitats que treballen pels refugiats ja que, en moltes ocasions, les xifres oficials de persones mortes només ens remeten a persones rescatades del mar sense vida.

Sigui com sigui, falten 98 dies perquè finalitzi el termini que va fixar la Comissió Europea perquè l’Estat espanyol acollís 17.337 persones refugiades i en queden per arribar 16.033. Aquesta és la realitat que ens recorda el comptador de la campanya VeniuJa, que a tres mesos perquè es compleixi la data límit, el 26 de setembre, vol pressionar el govern espanyol perquè n’acceleri els tràmits. Un dels membres de Calella x Refugiats, Ernest Vila, ha explicat en una entrevista a l’InfoMigdia que s’haurien d’impulsar accions judicials contra els estaments europeus i els Estats membres per no haver complert amb la promesa d’acollir refugiats.

Ernest Vila considera molt greu que des de l’any 2014 hagin mort més de 50.000 persones al mar i considera que no és cap crisi humanitària sinó directament un crim contra la Humanitat.

Sense anar més lluny, aquest cap de setmana 126 persones haurien mort en un naufragi, segons va informar ahir l’Organització Internacional de les Migracions, quan procedents de Líbia intentaven arribar a les costes italianes.

Recordem que la plataforma Calella x Refugiats treballa a través de diferents accions de conscienciació, sensibilització i ajuda al refugiat. Les últimes activitats han estat els festivals acollidor La Crida. Precisament, aquest divendres es coneixerà la recaptació solidària i el destí d’aquests diners un cop la plataforma faci dijous a la nit una nova assemblea.

Aquí pots escoltar l’entrevista íntegra amb Ernest Vila.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat