“Complements de moda 1850-1950”, al Museu-Arxiu de Calella

Els complements de moda ajuden a singularitzar les persones i estan molt valorats. Així ho considera la directora de Patrimoni de Calella, Carme Torn, quan parla de l’exposició «Complements de moda 1850-1950» que fins a finals d’any es pot veure al Museu-Arxiu Municipal Josep Maria Codina i Bagué.

Carme Torm explica que els complements de roba i vestit marquen l’evolució de la societat. Parla també de l’objectiu d’aquesta mostra: “Intentem que d’una manera elegant i didàctica i estètica alguns dels principals elements que configuren el vestir. El vestir està configurat d’una sèrie d’elements que el que fan és singularitzar les persones. Això no és un fet d’ara, és de sempre. Gràcies als complements tenim més possibilitats i ens ajuda a definir la personalitat de les persones. Són complements de moda femenins, bàsicament”.

Els complements que es poden veure en aquesta mostra són bàsicament femenins. En aquest sentit, Carme Torm explica que la dona ha evolucionat molt al llarg del temps. Si abans els dones estaven més tancades a casa, portaven roba més cenyida i ajustada. A partir del 1920 les dones comencen a sortir més, a treballar fora de casa i això suposarà un canvi d’indumentària: “La dona comença a treballar en d’altres àmbits, per exemple, com a secretària, i llavors trobem vestits jaqueta que podem veure a les pel·lícules, els complements comencen a evolucionar, que són més petits, complements diferents per a la nit i el dia. A la nit surten i poden portar complements com les estoles que ajuden a guarnir els vestits”.

L’exposició es pot veure durant sis mesos. Segons Carme Torm, s’ha de visitar amb calma ja que hi ha molts detalls i textos que completen les peces: “L’exposició estarà oberta fins a finals d’any, sis mesos, tots els visitants podran venir diverses vegades perquè és una exposició de detalls, hi ha textos per llegir i peces petites per observar en calma. Són peces que ens abstrauen de la realitat actual i ens porten fins a altres èpoques”

L’exposició Complements de moda 1850-1950 està organitzada pel Museu Municipal de Calella i es pot visitar de dimarts a dissabte de sis a 9 del vespre i els diumenges i festius d’onze a dues del migdia.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *