La majoria dels denunciats per infringir el confinament són reincidents

[Vídeo] Controls per evitar desplaçaments innecessaris durant el cap de setmana

La Policia Local de Calella està vetllant aquests dies perquè tothom compleixi amb les mesures de confinament. Uns dies intensos pels cossos de seguretat que porten des del 8 de març en dedicació exclusiva a tots els temes relatius amb el coronavirus. Malgrat que gran part de la població sí que estan fent cas aquesta ordre de confinament total, hi ha un petit nombre de persones que encara no compleix amb aquestes mesures i trenca el confinament i de manera reincident. Segons xifres de la Policia Local, fins ara han interposat entre 130 i 140 denúncies per incompliment i s’han aplicat 4 denúncies penals, per resistència a l’autoritat.

L’inspector en cap de la Policia Local de Calella, Joan Vilademat, ha assegurat que s’estan fent controls diaris a l’N-II, en coordinació amb les altres Policies Locals de l’Alt Maresme, i també de Mossos. L’objectiu és vetllar perquè ningú surti del seu municipi.

Estem fent controls diaris a la N-II. Els fem a la mateixa hora que la resta de Policia local de l’Alt Maresme, I aquí detectem gent que no compleix les normes. Gent que es desplaça de municipi a municipi per comprar o fer gestions, que les podria fer en el seu municipi perfectament. Llavors aquí en aquests casos és quan denunciem.

I és que malgrat que fa més de 15 dies que estem confinats, encara hi ha gent que es fa la sorpresa en ser preguntada per la policia. El perfil de denunciat, sol ser gent jove i molts dels casos reincident.

El més típic és que es facin els sorpresos, de dir ostres és que jo no sabia… informem molt també. Però hi ha gent que surt tres cops al dia per fer compres d’un sol producte, i aquí ja veiem que ens estan prenent el pèl, justament el que s’ha de fer ara, és fer compres grans un cop a la setmana. El perfil del denunciat, sol ser gent jove i que ja és coneguda per la policia.

Durant aquests dies també s’estan fent nombrosos controls a peu pel centre de Calella, no només per comprovar que tothom compleix amb el confinament, sinó per evitar possibles fets delinqüents com furts. Però és que de fet, si alguna cosa bona ha portat aquesta situació, és que s’han reduït pràcticament un 99% els fets delictius convencionals.

Hi ha hagut una reducció total del tema delinqüencial, em refereixo a temes de furt, robatoris amb violència, tot això s’ha reduït bàsicament a 0.

A més, de controlar la mobilitat de les persones, la Policia Local de Calella també està treballant conjuntament amb els Serveis Socials fent tasques d’ajut comunitari.

Amb tot, l’inspector en cap de la Policia Local agraeix la gran tasca que està fent el poble calellenc confinant-se a casa. Una situació gens fàcil, però que entre tots, si seguim les ordres de les autoritats, li podrem posar remei.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista a l’inspector en cap de la Policia Local, Joan Vilademat:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat