Calellaxrefugiats es manifesta avui contra les aberracions en el desallotjament d’Idomeni

L’objectiu de la concentració és exigir el compliment dels drets humans i per aturar el que consideren una vergonya, denunciada a través de l’etiqueta #Uergonya.

Aquest vespre a les vuit es fa una acció de protesta davant l’Ajuntament de Calella, organitzada per l’assemblea ciutadana Calella pels Refugiats.

Ernest Vila, membre de Calella xRefugiats, ha comentat que avui s’ha escrit un altre crim europeu i que des tots els pobles es vol alçar la veu per rebutjar el tracte aberrant a les persones refugiades d’arreu i, avui en especial, al camp d’Idomeni, que la policia grega ha començat a desmantellar amb violència, cops de porra i gasos lacrimògens. “Un cop mes la ciutadania està indignadíssima. Ho estem palpant a través de gent que ens està trucant personalment i dient que a veure si fem alguna cosa i ens concentrem. I hem pres la decisió de fer una petita concentració d’emergència avui a tos els pobles, conjuntament amb «stop mare mortum» i altres entitats que treballen amb la mal anomenada crisi dels refugiats, sinó que és de valors i del sistema“.

La idea de l’entitat és fer una concentració, llegir un manifest i emetre per altaveus alguns dels testimonis que actualment estan a Idomeni, com la metgessa catalana que denuncia la situació en uns arxius de veu que s’han fet virals a les xarxes socials.

Ernest Vila ha dit que volen fer pressió a les institucions perquè moguin fitxa i posin solució a aquesta situació. I es fa davant de l’Ajuntament per instar als representants polítics municipals a que també protestin i «siguin uns corcons» a l’hora de demanar solucions a l’Estat i a Europa. “Nosaltres ja no sabem què més fer. I la gent ja està molt cansada. I jo dic que si no comencen a moure fils la Unió Europea i l’Estat espanyol i no mouen fitxa, la mourà la ciutadania amb accions directes i de desobediència. I no va en contra de Calella però també demanem a l’Alcaldessa Candini -que sabem que està amb nosaltres- que si fa falta que siguin pesats, reiteratius, que siguin uns corcons, perquè cada dia que passa la vergonya es fa més gran“.

Ernest Vila ha comentat que ja hi ha grups de ciutadans acampats davant delegacions d’organismes europeus a la capital catalana i que es plantegen entrar i ocupar-los.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *