Calella s’afegeix a la campanya comarcal contra el mosquit tigre

Els espais públics són un dels focus d’acció de la campanya de tractaments especials que ofereix el Consell Comarcal del Maresme per frenar l’expansió del mosquit tigre, que va desembarcar a Catalunya l’any 2006. S’aplicaran larvicides als embornals i altres punts d’acumulació d’aigua, que són els llocs de cria d’aquesta espècie, temuda també per les picades. Amb tot, es fa una crida a la població perquè contribueixi a evitar-ne la proliferació buidant de forma sistemàtica tots els petits recipients que hi ha a l’aire lliure.

S’ensumen els primers dies de calor de l’estiu que tenim a tocar, i això posa en alerta a les institucions davant l’aparició, un any més, del mosquit tigre. Se’n va detectar la presència l’any 2006 i, des de llavors, aquests petits insectes són motiu d’una campanya específica que posa en marxa el Consell Comarcal del Maresme, i que s’ofereix als ajuntaments del territori. Calella és un dels municipis on s’està ja duent a terme. La prevenció s’ha avançat per les condicions meteorològiques que hi ha hagut aquests darrers mesos, i que són favorables a la cria i reproducció.

“Hem volgut començar abans perquè ha començat a ploure abans i l’hivern no ha estat fred, això pot haver fet que moltes larves hagin sobreviscut i hem d’actuar-hi. D’altra banda, els tractaments els farem més extensius i no només a l’estiu. Preveiem allargar-los fins el novembre, quan s’extingeixi el risc”, ha explicat Jordi Mir, conseller delegat de Salut Pública del Consell Comarcal del Maresme.

En els espais públics, que és allà on pot actuar-hi l’administració, s’aplicaran tractaments larvicides en embornals d’evacuació d’aigua i allà on es poden haver-hi acumulacions. Sempre i quan siguin de petites dimensions, perquè, com recorda el conseller delegat de Salut Pública, el mosquit tigre no se sent còmode per fer la posta d’ous i reproduir-se allà on hi ha molta aigua. “En una piscina o en una bassa, allà on hi aigua en moviment o en grans quantitats, el mosquit tigre no es reprodueix. Sí que ho fa en petits recipients com testos o cendrers. En quatre dies es pot pondre un ou i en 10 dies tenim el mosquit tigre adult volant, que ens molesta i ens pica”, ha assenyalat el conseller delegat de Salut Pública.

Els tractaments tenen una efectivitat de sis setmanes, per la qual cosa cal repetir-los fins al moment en què baixen les temperatures. Amb tot, es recalca la importància que a nivell particular també es prenguin mesures de prevenció de l’expansió de l’insecte, i mantenir-les fins mes de novembre. De fet, l’afectació parteix en un 90% dels casos d’espais privats, que poden ser grans finques o un balcó d’un pis.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *