Campanya solidària “Posem-li pebrots al càncer”

condis

Tant avui, divendres, com demà dissabte, en els establiments Condis de Catalunya, es celebrarà la campanya solidària “Posem-li pebrots al càncer”.

Des del Departament de Salut de la Generalitat es fa èmfasi en els resultats estadístics del Pla Director d’Oncologia de Catalunya que parlen d’un increment del 7 per cent de la supervivència a un càncer en els últims deu anys.

De les moltes accions que es fan de conscienciació sobre aquesta malaltia destaca la campanya solidària que es fa avui i demà des de la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer i Oncolliga als supermercats Condis de Catalunya amb el nom: «Posem-li prebots al càncer». Els ciutadans de Calella poden col·laborar a través del Condis de Pineda de Mar, al carrer Garbí, 16 de la població veïna. Clara Rosàs, gerent de la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer, ha explicat els dos objectius d’una campanya que mobilitza per tercer any consecutiu més de 600 voluntaris.

Segons Clara Rosàs, quan parlem de càncer hem de tenir en compte els components genètics a desenvolupar la malaltia però sobretot els hàbits de vida saludable ja que el component genètic és molt inferior a nivell d’incidència.

Des de l’any 1994 la taxa d’incidència del càncer es manté estable tant en homes com en dones, mentre que la taxa de mortalitat mostra una disminució constant, un 1,3% anual en homes i un 1,14% en dones-, atribuïble en gran part, segons Salut, als avenços en els tractaments d’alguns tumors.

Segons les xifres que aporta el departament de Salut, l’any 2016 a Catalunya es van diagnosticar aproximadament uns 38.500 casos nous de càncer. Els tres tumors més incidents en els homes van ser els de pròstata, còlon i recte i els de pulmó. En les dones, van ser-ho els de mama, còlon i recte i els d’endometri.

Aquí pots escoltar l’entrevista íntegra amb Clara Rosàs.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat