Campolier defensa la seva innocència pel cas de l’exsecretari de l’Ajuntament

Imatge d'arxiu.

L’Audiència de Barcelona jutjarà demà l’alcalde de Santa Susanna, Joan Campolier (Ara i Sempre Santa Susanna), pels suposats delictes d’assetjament laboral contra l’exsecretari de l’ajuntament altmaresmenc i de prevaricació. Els fets es remunten a l’any 2015 quan Campolier va obrir un expedient sancionador contra el treballador del consistori, que en aquell moment estava de baixa. La Fiscalia li demana pena de presó i d’inhabilitació per càrrec públic amb l’agreujant de reincidència, a més de proposar una indemnització de 15.000 euros. En una entrevista al programa La Ciutat, Joan Campolier ha defensat la seva innocència assegurant que va actuar en tot moment pel bon funcionament del consistori.

Campolier haurà de comparèixer davant la justícia pel cas de l’exsecretari de l’Ajuntament de Santa Susanna, a qui va expedientar i va apartar del seu lloc de feina durant sis mesos. En aquell moment, el treballador del consistori estava de baixa i va fer que la sanció comencés a comptar a partir de la seva reincorporació. Els fets van passar el 2015 i, tan sols un any després, el mateix secretari va acabar cessant del seu càrrec per un trastorn ansiós depressiu. La Fiscalia argumenta en el seu escrit d’acusació que l’alcalde va maniobrar per aconseguir que abandonés l’Ajuntament, que li va negar recursos materials i tècnics per desenvolupar la seva feina i que, fins i tot, va proposar al Ple Municipal una rebaixa de la seva categoria professional. Per tot plegat li demana una pena de dos anys de presó i de 15 d’inhabilitació per exercir càrrec públic, amb l’agreujant de reincidència. Recordem que Campolier ja va estar apartat de l’alcaldia de Santa Susanna entre els anys 2007 i 2011 per una condemna de set anys i vuit mesos per un delicte de prevaricació, de la qual va rebre un indult parcial de l’aleshores Govern del PSOE.

En una entrevista al programa La Ciutat, Campolier ha defensat la seva innocència i ha dit que confia que la justícia li acabarà donant la raó. Ha afirmat que sempre va actuar pensant en el millor pel consistori i la resta de treballadors municipals. En aquest sentit, Campolier ha indicat que l’assetjament que denuncia l’exsecretari realment es va produir a la inversa.

No hi ha assetjament. Si algun assetjament va haver-hi, va ser al revés. L’alcalde, com a cap de personal, quan es produeixen certes situacions que trenquen el bon funcionament del consistori ha de prendre decisions. Assumeixo la responsabilitat de les decisions que vaig prendre. L’altra part, si creu o percep que hi ha hagut un procés que no era l’adequat, té tot el dret a denunciar-ho.

L’exsecretari de l’Ajuntament de Santa Susanna va denunciar l’alcalde davant el jutjat d’Arenys de Mar, acusant-lo d’haver-lo sotmès a una persecució “hostil i humiliant”, especialment per negar-se a firmar o a autoritzar actuacions que considerava improcedents. Durant les diligències, es va citar a declarar també a la interventora i a l’aparellador municipal en qualitat de testimonis.

Recupera l’entrevista al programa La Ciutat:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *