L’entrada en funcionament de la zona verda s’ajorna fins el 21 de juliol

La zona verda de Calella s’activarà el dimecres 21 de juliol, gairebé tres setmanes més tard del previst inicialment. Gestvia ha informat que el retard es deu a uns contratemps burocràtics que impedeixen l’entrada en funcionament de la zona d’estacionament gratuït per a residents a principis de mes, tal com s’havia anunciat. Josep Torres, president de l’empresa municipal de mobilitat, ha afirmat que això no alterarà especialment els objectius que s’havien fixat a l’hora d’apostar per la zona verda, que continua sent facilitar la mobilitat i la rotació de vehicles al límit del terme municipal amb Pineda de Mar.

Torres ha explicat que s’ha endarrerit la publicació oficial de la nova normativa de mobilitat i que això retardarà l’entrada en funcionament de la zona verda.

Estàvem a l’espera de la publicació oficial per tenir l’autorització. Pensàvem que estaria sobre el 15 de juny i que amb això tindríem els 15 dies de coll per posar-ho en funcionament; però finalment s’ha ajornat. No serà fins el 21 de juliol (…) En principi no trastoca els plans que teníem. A més, tenim per endavant un any de prova pilot per veure’n els resultats.

La zona verda entrarà en funcionament el dimecres 21 de juliol. Fins llavors, no s’activaran els parquímetres que s’han instal·lat al sector perquè els residents puguin retirar els tiquets diaris gratuïts. Els que no tinguin aquesta consideració, hauran de treure tiquet de pagament segons la tarifació de zona blava.

mapa zona verdaGestvia ha publicat al seu portal web el mapa de places que es reconvertiran en zona verda. També s’hi assenyalen els trams de carrers que, enmig del procés, s’han pintat de color blau.

Hi ha algun tros que ens quedava entre zona blava i verda, que s’ha pintat de blau, són poques places. S’ha fet per uniformitzar tot el sector.

El president de l’empresa municipal de mobilitat ha posat l’accent en què el projecte de zona verda arrenca amb un any de prova pilot a partir del qual se n’analitzaran els resultats per determinar-ne la continuïtat.

L’objectiu de Gestvia és bàsicament que ajudi a la mobilitat. Tenim una ciutat turística i comercial, i els cotxes s’han de moure perquè sinó tindrem una ciutat col·lapsada. Si la zona verda ajuda a la mobilitat i a la gent de la zona, serà complert.

La zona verda funcionarà en els mateixos dies i horaris que la zona blava estàndard, de dilluns a dissabtes (no festius), de 9 a 14h i de 16 a 20h. Els residents que no hauran de pagar per deixar-hi el cotxe han d’estar empadronats a Calella i tenir el vehicle inscrit al municipi. Consulta aquí la normativa aplicable a la zona verda.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *