Can Ratés (Santa Susanna) acollirà un festival de microespectacles

El Micròmetre, els dies 1 i 2 de setembre, portarà a la masia de Can Ratés una programació de 14 espectacles de teatre, circ, música, dansa i titelles. Tindran una durada d’entre 15 i 30 minuts, i moltes d’elles són produccions pròpies del territori a les quals es vol donar altaveu. L’organització del festival recau en la productora LaGuàrdia, juntament amb el consistori de Santa Susanna.

Anna Estol, que amb Joan Gallart codirigeix el festival, defensa que el Micròmetre és “una proposta més gran del que sembla”. Són set propostes de teatre, dansa, música i circ per dia, que es realitzaran en diferents espais de la masia del segle XVII que ja havia acollit, anteriorment, propostes culturals com el Festival Shakespeare.

Es realitzaran entre les nou del vespre i la mitjanit, amb la idea que l’espectador pugui presenciar tots els espectacles vulgui. “L’espectador podrà fer el seu propi itinerari perquè són espectacles de petit format i durada, i resultarà molt senzill dedicar 15 minuts a una obra, descansar mentre es pren alguna cosa, i entrar a un altre espectacle. I és que les companyies ho repeteixen entre tres i quatre vegades”, ha explicat Estol a l’Info Migdia de Ràdio Calella TV.

Els espectacles es faran en diversos indrets de Can Ratés, a la torre de guaita, la piscina o la zona dels jardins. L’organització també ha previst una zona central de restauració.

Pel que fa a la programació, s’ha prioritzat la “producció del territori”. Així, veurem les obres El paquet Zaroff, dirigit per Joan Gallart i amb Jaume Casals (La Riera) i Pol Beltran; o El Mall, de Xevi Gómez.

“Donem donar sortida a propostes que s’han creat aquí i tenim gent com el Jaume Casals, el Pol Beltran o la Neus Gispert, que són actors que fan moltes coses a Barcelona però que podem dir que han sortit pràcticamet d’un mateix planter. Resulta bonic donar-los l’oportunitat i que ells ens ajudin també a donar-li la transcendència que volem al Micròmetre, aquesta petita gran proposta”, ha dit Estol.

Fruït del Micròmetre, una selecció de les obres aniran de gira aquesta tardor i es representaran al Teatre Gaudí de Barcelona.

A continuació pots recuperar íntegrament l’entrevista a Anna Estol, codirectora del festival Micròmetre de Santa Susanna.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *