Candini anirà a la reunió convocada per Afers Socials per abordar la política d’acollida dels menes

El conseller Chakir el Homrani reunirà aquesta tarda als alcaldes de tots els municipis catalans que tenen centres d’acollida de menors estrangers no acompanyats que estan sota la tutela de la Generalitat de Catalunya. Montserrat Candini ha confirmat la seva assistència a la trobada amb l’objectiu d’escoltar al titular d’Afers Socials i explicar quina és l’experiència particular de Calella, on a finals de maig es va obrir un centre d’emergència amb caràcter temporal en un hotel on s’hi allotgen una seixantena de menes.

En declaracions al programa La Ciutat, Candini ha indicat que anirà a la reunió amb el conseller per escoltar quines són les intencions del Govern català en relació a la política d’acollida i integració dels menors. S’apunta que es plantejarà un canvi de model per convertir els centres d’acollida en espais més petits on es pugui fer una atenció personalitzada. Aquest s’ajustaria als criteris que es defensen des de Calella.

Encara que sigui temporal, hi ha una altra quantitat de menors no acompanyats més recomanable. Penso que 60 és una quantitat molt elevada, el normal seria a l’entorn de la vintena, també pels mateixos educadors i la seva integració. Però ara mateix prefereixo escoltar el conseller.

La trobada tindrà lloc a les sis de la tarda a Barcelona i, en acabar, està previst que el conseller Chakir el Homrani comparegui en roda de premsa.

Tancada la participació de l’Alguer a la Fira de Calella i l’Alt Maresme 2019

L’Alguer serà la ciutat convidada de la Fira de Calella i l’Alt Maresme que se celebrarà del 20 al 23 de setembre al Passeig Manuel Puigvert. En un viatge exprés a la illa de Sardenya, aquest passat cap de setmana, l’alcaldessa i el director de la Fira es van entrevistar amb les autoritats alguereses per segellar l’acord i traçar les principals línies sobre les quals discursarà el monogràfic.

Montserrat Candini ha celebrat l’entesa tot assegurant que l’aterratge de l’Alguer a la fira calellenca servirà per reforçar l’agermanament entre dos territoris units per una mateixa llengua i cultura. En aquest sentit, ha avançat la participació de la cantautora Franca Masu.

La seva principal riquesa natural és el corall, la gastronomia o la cultura. Franca Masu, que és una cantautora molt important ens acompanyarà. Ella és la veu de l’Alguer en català (…) Estaran representants per 22 estands i dues carpes mitjanes al mig del recinte per explicar i ensenyar el seu territori amb qui ens agermanem pr cultura i parla. Serà una bona fira.

En el marc de la participació de l’Alguer, l’organització de la fira promourà una trobada entre empresaris de les dues ciutats.

Organitzarem una trobada entre empresaris algueresos i calellencs per intercanviar bones pràctiques pel que fa al turisme. M’agradaria que un cop finalitzada la Fira estiguem més agermanats, i no només per la llengua catalana, si no per tot allò que podem compartir com a ciutadans europeus.

Candini ha posat de relleu la hospitalitat que van rebre per part de les autoritats alguereses. El seu homòleg, Mario Bruno, es desplaçarà a Calella pels dies de la mostra.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *