S’activa l’alerta per onada de calor, que s’allargarà fins dijous

A partir de demà dimarts i fins dijous Catalunya viurà la tercera onada de calor de l’estiu, amb temperatures extremes que al litoral voltaran de 35 graus. És per això que Protecció Civil ha activat en fase d’alerta el Pla de Protecció Civil per altes temperatures. Al Maresme, el Servei Meteorològic de Catalunya ha informat que el risc per calor intensa és alt a la comarca del Maresme i molt alt a les comarques d’interior, on es poden arribar als 40 graus de temperatura.

D’acord amb aquesta situació, l’Agència de Salut Pública ha posat en fase 2 d’alerta el Pla d’actuació pre prevenir els efectes de l’onada de calor sobre la salut. És per aquest motiu que es fa èmfasi en els consells d’autoprotecció: hidratar-se molt sovint, evitar sortir al carrer en hores de màxima insolació, especial atenció en les persones que treballen a l’aire lliure o les que viuen soles.

Protecció Civil ha demanat als ajuntaments que prevegin llocs frescos o sales amb aire condicionat en cas que sigui necessari el seu ús. Des de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva s’ha activat el pla de contingència que també preveu un seguiment especial des del servei d’atenció primària a les persones grans, que és un dels col·lectius més vulnerables als efectes de les altes temperatures.

Potser t'interessa