Candini anuncia una reunió amb el sector hoteler per l’allotjament d’agents de la policia espanyola

Advertència de l’alcaldessa de Calella després de la violència d’agents de paisà de la Guàrdia Civil que, anit, van carregar contra més d’un centenar de persones que protestaven a les portes de l’Hotel Vila, on s’allotgen des de fa 15 dies per preparar l’operatiu desplegat ahir 1 d’octubre. Diu que la població no vol que “els hotels de la ciutat es converteixin en casernes” i ha anunciat que en les pròximes hores mantindrà una trobada amb els responsables del sector per abordar aquesta qüestió.

En una entrevista a l’Info Migdia, l’alcaldessa Montserrat Candini ha dit que agressions policials com les registrades anit, amb un balanç de 4 ferits i una quinzena de persones ateses, no es toleraran mai més aquí. Reconeix un sentiment d’incomoditat extrema per la presència d’agents de la Guàrdia Civil a Calella, des de fa un parell de setmanes. “Em reuniré amb tots els representants institucionals dels gremis turístics, però el que va passar ahir ha fet vessar la el got i no ho tolerarem més”, ha assegurat Candini. I adverteix que els fets ocorreguts a Catalunya, amb un exercici de violència “desmesurada, desproporcionada i intolerable” ha obert una ferida que serà difícil de guarir. “El que va passar ahir és tant greu que la Guàrdia Civil s’ha d’adonar que són ells, i així li manifestaré al delegat del Govern a Catalunya, els que han trencat la tassa. Atacar senzillament perquè hi havia concentrats, ha trencat la tassa i difícilment la podran restablir”, ha exposat.

Candini ha posat en valor la decisió immediata d’alguns empresaris de la ciutat. Com ja ha avançat aquest matí Ràdio Calella TV, bars que avisen que no atendran a membres dels cossos policials espanyols i hotelers que no els allotjaran més als seus establiments.

“A mi ja m’han traslladat alguns bars que han comunicat als seus treballadors que si intueixen que els clients són cossos de seguretat, no se’ls servirà. I sí que és d’agraïr que qui els havia acollit en altres moments, diguin que no els voldran més”, ha conclòs.

Per últim, l’alcaldessa de Calella ha llançat un missatge cap als veïns que viuen amb malestar i indignació el fet de compartir el dia a dia amb els agents. Els demana que no caiguin en provocacions i els fa una advertència. “Comprenc que hi ha un punt en què s’ha de canalitzar la impotència i dolor intern i la manera són les concentracions com les que hem fet ara. Però anem amb compte que algú altre, aliè a la nostra població, vulgui utilitzar les mobilitzacions i que el relat quedi desdibuixat”, ha dit Candini.

Segons ha pogut saber Ràdio Calella TV, els Mossos d’Esquadra desplegaran un dispositiu especial a l’entorn dels hotels on hi ha els agents de la policia espanyola allotjada per evitar que es repeteixin episodis com el d’ahir, quan es van viure moments d’autèntic pànic davant l’envestida de la Guàrdia Civil. Alguns de paisà i porres en mà, mostrant una actitud provocadora.

A continuació podeu recuperar íntegrament l’entrevista a l’alcaldessa Montserrat Candini.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *