Tomben una altra lletra del conjunt escultòric de la Riera Capaspre

De les set lletres que formaven part del conjunt escultòric que es va estrenar aquest estiu a la Riera Capaspre, només en queden tres en peu. La matinada de dissabte a diumenge se’n va tombar un altre, l’última L que quedava. Es desconeix si se n’ha identificar l’autor o autors. L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, ha lamentat avui al programa La ciutat que s’hagi produït aquest nou acte vandàlic i ha reiterat que des del Govern Municipal s’estan fent totes les passes i tots els contactes necessaris per eradicar aquest tipus de fets que malmeten la imatge turística de Calella.

Candini ha insistit que l’escultura feta de formigó estava preparada per suportar l’incivisme però no els successius actes vandàlics a què s’ha vist sotmesa. Ha informat que l’operatiu per retirar els elements que queden en peu es faran ara, un cop passada la temporada d’estiu, i es restituiran.

No s’han tret per un tema d’excés de feina de la Brigada Municipal. Les traurem totes i en posarem de noves amb unes característiques noves. Aquestes eren sofertes, però si gent jove s’hi topa corrent i la colpegen, clar. Estaven preparades per l’incivisme però no pel vandalisme.

L’alcaldessa ha actualitzat la situació en què es troba la denúncia que l’Ajuntament de Calella va interposar contra els autors identificats de la destrossa de les primeres lletres, els dies 27 i 28 de juliol. Només deu dies després d’haver inaugurat el conjunt escultòric.

De moment ho ha pagat la nostra assegurança, però com que vam presentar denúncia formal, que incloïa el rescabalament dels danys, hem d’esperar a veure com legalment evoluciona això.

Els autors identificats del doble acte vandàlic són joves menors d’edat, d’entre 16 i 17 anys, de nacionalitat alemanya.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *