Candini, disposada a repetir d’alcaldable a les municipals del 2019

Ho supedita a un assumpte relatiu a l’esfera personal i que marcarà la decisió definitiva que comunicarà entre els mesos d’octubre i novembre. Montserrat Candini ha passat avui pel programa La ciutat on ha posat en valor l’acció del Govern Municipal del PDECat i el PSC, i especialment dels regidors del seu partit, que ha dit han sumat expertesa i coneixement a la il·lusió i preparació amb la qual partien a l’inici de l’actual mandat.

Montserrat Candini podria encadenar les quartes eleccions municipals de Calella com a cap de llista. L’any 2007 va presentar-se d’alcaldable de CiU per primera vegada, va guanyar els comicis però va haver d’esperar-se fins al 2011 per accedir a l’alcaldia de Calella, on hi porta set anys. Fa unes setmanes ja obria la porta a repetir quan va dir en un acte públic que dos mandats es queden curts per desplegar a tots els efectes un projecte de ciutat. Avui a Ràdio Calella TV s’ha mostrat disposada a repetir de cap de llista el 2019 i aspirar a estar-se en el càrrec quatre anys menys. La decisió definitiva encara no està presa a nivell personal.

[Està disposada a continuar?] Sí, sí. [Ho podem confirmar?] No, ho faré entre octubre i novembre per una qüestió personal de conciliació familiar que m’haureu de respectar. Però si això es resol, lluitaré.

No ha pres decisió sobre el seu futur a la política municipal i, per tant, tampoc ha parlat amb els membres del grup i regidors sobre quines són les seves intencions personals. Això sí, ha posat de relleu la cohesió que hi ha dins l’equip de Govern Municipal i la feina feta.

Són gent que si al començament van tenir il·lusió, ara hi han sumat expertesa i coneixement la qual cosa és molt important en els àmbits públics (…) Parlarem entre octubre i novembre en el cas que em torni a presentar per preguntar de manera individualitzada si volen repetir i se senten amb força.

L’alcaldessa de Calella, que és membre de l’executiva del PDECat, s’ha mostrat partidària que el seu partit doni suport a la moció de censura que ha presentat el líder del PSOE per fer fora Mariano Rajoy i el PP del Govern de l’Estat. I això malgrat insistir que els socialistes són còmplices del 155 i responsables dels efectes que això ha tingut.

Montserrat Candini no té constància que la Fiscalia hagi requerit informació sobre la seva actuació i comportament durant l’1 d’octubre, com sí ha passat amb d’altres alcaldes catalans segons una informació publicada pel digital ElMón. Ha dit que no s’ha fet arribar cap petició i que així li ho han comunicat el tinent d’Alcalde de Seguretat i l’Inspector en Cap de la Policia Local de Calella.

Quant a projectes estríctament relatius a Calella, confia que amb la formació del nou Govern de la Generalitat es desencalli el projecte d’ampliació d’Urgències de l’Hospital de Calella.

Vam estar junts i reunits ben bé mitja hora. Em va dir que s’ho havia estat mirant i em va demanar uns quants dies per donar una sortida de manera immediata a una qüestió més de xoc, vaig interpretar, perquè amb els pressupostos del 2018 poder fer alguna cosa més compromesa.

I en relació al nom que ha de proposar l’Ajuntament de Calella per rebatejar l’Escola Doctor Carles Salicrú, ha dit que aquest és un assumpte que el Govern Municipal abordarà en les reunions d’aquest dimecres. Ha dit que apostaria per un nom que reuneixi tres elements: calat de ciutat, aplegui sentiments intergeneracionals i que es projecti al futur.

Tenim alguna idea però l’hem d’acabar de treballar en la reunió d’avui. Si decidim proposar un nom o analitzem el conjunt dels noms. Avui ho volem parlar.

L’alcaldessa de Calella ha informat que a partir del gener, i si no hi ha contratemps tècnics, s’iniciaran les obres de substitució de la teulada del Teatre de la Sala Mozart. I que per això s’està alliberant l’espai de les activitats que s’hi havien programat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.