Candini: “És un Museu del Turisme per a tot Catalunya”

Montserrat Candini talla la cinta acompanyada per Felip Puig i Mercè Conesa, aquest matí

Aquest migdia ha obert les seves portes el Museu del Turisme. S’ha fet la inauguració oficial d’un equipament museístic plantejat, en paraules de l’alcaldessa, des d’una perspectiva universal. Tot i la seva vocació universal, el Museu del Turisme explica, a través de diferents materials, la història dels 63 anys del turisme vacacional a Calella. Montserrat Candini ha tingut paraules d’agraïment per a Jordi Ten, impulsor del museu; per al desaparegut Cristóbal Villegas com a home de gran visió empresarial turística que deixa, segons ella, un gran llegat; i per a Josep Gibert, com a exemple de treballador tenaç i constant.

Han estat moltes les persones que aquest dissabte al migdia han pogut veure per primera vegada les instal·lacions del Museu del Turisme. Durant la inauguració oficial, l’alcaldessa ha ressaltat que aquest “és un museu de país; està al servei del país, de la mateixa manera que hi ha un Museu de les Cultures del Vi a Vilafranca del Penedès”.

Montserrat Candini considera que Calella té el bagatge suficient de 63 anys d’experiència en l’anomenat turisme vacacional i ara, amb aquest nou equipament, es podrà explicar el fenomen del turisme des de moltes vessants. Un projecte avalat, ha recordat Candini, per l’Organització Mundial del Turisme, “per la seva singularitat única”.

El projecte ha comptat amb l’ajuda financera de diferents administracions, entre elles, la Generalitat. En aquest sentit, el conseller d’ Empresa i Ocupació en funcions, Felip Puig, ha destacat “la font de riquesa que representa el turisme, tot i que no la única per al país”. Segons el conseller Puig, el “turisme és una gran política d’Estat, ja que ens situa i ens mostra en el món”. Seguint la reflexió de Candini, Felip Puig ha posat en valor “la universalitat del turisme” i la importància de la implicació de diferents administracions com en aquest cas en què hi participen la Generalitat, la Diputació i l’Ajuntament de Calella.

Precisament, la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, ha destacat que l’ens que representa aposta d’una manera decidida per “un Museu del Turisme que posarà de referència el sector des d’una perspectiva local a una perspectiva mundial”. Recordem que la Diputació donarà suport des d’una vessant estratègica de promoció i de màrqueting durant els propers anys.

A l’acte hi eren presents exalcaldes de Calella com Joaquim Rey, Josep Basart o Josep Maria Juhé. De l’oposició hi era present el regidor del PP, Josep Maria Pérez Basart.

Concentració dels membres del Cercle Podem Calella

Una vintena llarga de membres i simpatitzants de Podem Calella s’han manifestat davant les portes del Museu del Turisme per tornar a rebutjar aquest projecte. Ho han fet amb crits i pancartes en què es podia llegir “no amb els meus impostos” o “l’estafa del museu“. El Secretari General de Podem Calella, Antonio Peralta, ha vaticinat que, segons ell, “el museu serà un fracàs”.

 

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *