El guardonat tirador calellenc Pedro Gabriel vol obrir un club-escola a la ciutat

Acaba de fer un doblet d’or al Campionat d’Andorra de Tir Olímpic després de gairebé vuit mesos allunyat de la competició per una lesió. El calellenc Pedro Gabriel, que va formar part de la selecció espanyola de tir olímpic entre el 2008 i el 2013 i que actualment està dins el ‘top ten’ del rànquing espanyol, ha presentat un projecte per obrir un club a la ciutat i muntar una escola per promocionar l’esport entre infants i adults. En declaracions a Ràdio Calella TV, el tirador ha explicat que va iniciar converses amb l’Ajuntament de Calella per trobar un espai que reunís les condicions mínimes per a la pràctica del tir d’aire comprimit però que ara mateix el projecte està aturat.

Esportista amateur, amb un palmarès que inclou des de títols europeus, estatals i nacionals; però sense possibilitats d’entrenar-se per preparar les competicions que té en el calendari. El calellenc Pedro Gabriel ha explicat a Ràdio Calella TV que no pot compatibilitzar les seves responsabilitats laborals amb el fet d’haver d’anar a entrenar a les instal·lacions del Club Tir Esportiu de Barcelona, del qual n’és membre. Després de vuit mesos lesionat, i amb treball de rehabilitació al CAR de Sant Cugat, Gabriel ha tornat a la competició fent doblet al Campionat d’Andorra de tir olímpic. S’ha preparat en un camp de tir improvisat i molt domèstic.

“Entreno a casa, en sec: agafo una diana petita que penjo a la paret i amb la pistola descarregada practico la tècnica i la respiració. És una bona manera d’entrenar i de preparar una competició, perquè treballes els aspectes bàsics”, ha assegurat Gabriel.

Gabriel va entrar en el món del tir olímpic amb armes l’any 2007 i gairebé de casualitat. La seva progressió va captar l’atenció del seleccionador estatal que el va cridar per formar part d’un equip dins el qual, alguns dels integrants, estan competint als Jocs Olímpics de Rio.

Té el suport dels seus companys en el projecte d’obrir un club de tir d’aire comprimit a Calella, valorant l’aposta local per l’esport i la possibilitat de promocionar una disciplina amb múltiples beneficis per als qui la practiquen. Ja siguin infants o adults. “Ajuda molt en temes de concentració. De fet, sorprèn com es tranquil·litzen els nens ja de per sí nerviosos quan agafen la pistola d’aire comprimit i apunten a la diana. També en persones grans, que poden fer així esport, treballant parts del cos com els braços, les cames o les abdominals”, ha comentat.

A finals d’any passat, el tirador calellenc va iniciar converses amb els responsables municipals, que van veure amb bons ulls el projecte i fins i tot van fer una visita conjunta a la Fàbrica Llobet-Guri, on es preveia que es podia ubicar. Amb tot, el trasllat de l’Escola Salicrú ho ha frenat i ara, Gabriel, està a l’espera de rebre noves notícies. Amb tot, no tira la tovallola. Diu, que els requisits d’espai necessaris no han de ser un entrebanc.

“Si la zona de tir és de 10 metres de llarg, per un total de 20 llocs de tir, donaria aproximadament un espai de 250 metres quadrats per tenir un club petit on es pogués practicar entre tres o quatre disciplines d’aire comprimits i fer-hi escola”, ha explicat el tirador calellenc.

Afegeix que l’obertura d’una club-escola de tir a Calella obriria la porta a acollir competicions nacionals o estatals. Ell té el títol d’entrenador i l’experiència d’alta competició per gestionar-lo. A més, el convertiria en el seu centre d’entrenament.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *