Candini exigeix una rectificació als comuns per les declaracions sobre la feina de Promoció Econòmica

Imatge d’arxiu
Imatge d’arxiu

Montserrat Candini ha sortit en defensa de la feina que es fa des de l’àrea de Promoció Econòmica, de la qual n’és la responsable política, després de les paraules del regidor de Calella en Comú, Sebastián Tejada, que ha dit que cal crear una agència amb entitat pròpia que vagi més enllà de la tramitació de subvencions i plans supramunicipal. L’alcaldessa ho considera un atac directe a l’equip de professionals fet des del desconeixement i també la mala fe. Ho emmarca en l’estratègia política que despleguen els comuns. Però en aquest cas exigeix una rectificació pública per part del cap de llista, Josep Maria Juhé.

Montserrat Candini explica que les paraules de Tejada l’han dolgut i sorprès profundament perquè entén que són un atac directe al conjunt dels professionals de l’àrea de Promoció Econòmica. En declaracions a Ràdio Calella TV, exigeix a Josep Maria Juhé que surti a esmenar-les.

Exigeixo al senyor Josep Maria Juhé que faci rectificar al seu portaveu. Aquesta doble manera de fer política, que mentre es trenquen les cames de l’adversari es fan somriures de meditació, no ens agrada gens. Ens agrada la gent preparada, amb qui combatre idees i de qui aprendre, però aquest atac al col·lectiu de professionals i la feina que es fa és resultat de mala fe i d’ignorància.

L’alcaldessa, que és la responsable de l’àrea de Promoció Econòmica, defensa la feina que s’ha estat fent aquests darrers mesos en resposta a l’impacte de la crisi de la Covid. N’ha aportat algunes dades amb les quals vol demostrar que no simplement s’estan tramitant subvencions externes. Candini exposa que se n’han convocat de municipals i que ja està actuant de motor de reactivació econòmica.

348 sol·licituds de subvencions del que generem com a mesures compensatòries per mitigar l’impacte del Covid; 147 primeres visites a empreses locals per guiar-les i tutelar-les; s’han fet 935 seguiments a empreses locals; 750 empreses que s’han donat d’alta als serveis de Promoció Econòmica; s’han gestionat i tancat 63 ofertes de treball; s’han presentat 643 candidatures per ofertes de feina, i se n’han enviat 379; i 162 persones han trobat feina a partir del treball de Promoció Econòmica.

En relació a la proposta de Calella en Comú de crear una agència amb entitat pròpia dins el paraigua de Gestvia, Candini respon que ara mateix no seria possible per qüestions legals.

Amb la llei d’estabilitat pressupostària, tot allò que siguin estructures noves que representi el creixement de la institució no està permès. Però a més, es pensen que es tracta de fer la catedral i després la feina, no calen catedrals ni noves agències, perquè l’Oficina de Recuperació Econòmica i els seus professionals estan fent justament això.

A tot això, l’alcaldessa ha retret als comuns que no assistissin a l’última reunió del Consell Municipal d’Economia, Ciutat i Empresa, en la qual es va facilitar informació detallada sobre la feina feta i els projectes de futur.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *