La botifarra d’ou de maduixes i moscatell de Los Extremeños, entre les 5 millors de Catalunya

Avui comença el carnestoltes i això significa que és dijous llarder, el dia de la coca de llardons, la truita i la botifarra d’ou. Aquest dijous previ al carnestoltes marca l’inici d’una setmana destinada antigament a atipar-se amb els àpats que estaven prohibits a partir de la Quaresma. La gent aprofitava aquests dies per fer coixí menjant molta carn i aliments amb un elevat contingut de greix animal. La tradició, malgrat la Covid, continua ben viva i per això avui les carnisseries i xarcuteries preparen tota mena de botifarres. És el cas de la botiga Los Extremeños que ha quedat finalista a la millor botifarra d’ou tradicional del 2021 amb una botifarra de maduixes del maresme i moscatell. Una botifarra diferent que els ha portat a ser un dels 5 millors obradors artesans de botifarres d’ou de Catalunya.

La propietària de Los Extremeños, María José Sánchez, s’ha mostrat molt il·lusionada i ha explicat que el secret del seu èxit és elaborar les botifarres amb productes de proximitat, amb gustos innovadors i amb qualitat.

Tenim un obrador propi on fem tot productes artesanals. Ens agrada molt innovar, no volíem fer una botifarra tradicional sinó que volíem donar un producte nou als nostres clients i així tenir una varietat i qualitat que no pugui trobar en altres establiments.

Malgrat que l’estrella del dijous llarder o gras és la botifarra d’ou, des de la botiga dels Extremeños fa anys que innoven amb diferents gustos. Tenen fins a 15 botifarres diferents de totes les varietats i per a tots els paladars. 

Tenim 15 sabors diferents, “Morcilla” amb ceba caramel·litzada i pinyons, de foie i trompetes de la mort. Escalivada, tonyina, olives i anxoves. Bolets, gambes i alls tendres. Maduixes i moscatell del Maresme. “Rul·lo de cabra”, codony, nous i panses. Calçots amb romesco. Carxofes amb pernil ibèric. De truita patates i pernil ibèric.

Tot i que és una setmana de carnestoltes diferent, des de Los Extremeños reconeixen que la gent té ganes de celebrar i que, malgrat que estan fent safates més petites, les vendes no han caigut.

Els altres guanyadors del sisè Concurs Nacional de Botifarra d’Ou Artesana han estat la carnisseria Alemany de Girona, Badia Xarcuters de Tremp i Fàbregas Xarcuters de Barcelona. En aquesta edició del concurs organitzat pel gremi de Carnissers, Xarcuters i Cansaladers de Catalunya, s’han presentat 62 botifarres d’ou, 35 han participat en la categoria Tradicional i 27 en la Singular.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *