Candini ha fixat pel proper dimarts el ple monogràfic sobre les guinguetes

Sessió plenària del 7 de juny
Sessió plenària del 7 de juny

L’alcaldessa de Calella ha convocat una doble sessió extraordinària del Ple Municipal per dimarts 21 de juny. Se celebrarà el monogràfic sobre les guinguetes i els serveis de platja actuals i futurs, que han forçat el conjunt de partits de l’oposició a l’Ajuntament de Calella: ERC, la CUP, el PP i ICV. Tot seguit, s’obrirà el debat plenari en relació a les propostes que presenta el Govern Municipal de CDC i el PSC que tenen a veure amb la retirada de símbols franquistes.

L’executiu de Montserrat Candini proposarà que el Ple Municipal acordi deixar sense efecte la concessió de la Medalla d’Or de la Ciutat a Antonio de Correa i Veglison. Va ser la primera distinció d’aquest rang que ha atorgat històricament l’Ajuntament de Calella. Era l’any 1944, quan de Correa i Veglison era Governador Civil de Barcelona, nomenat pel règim franquista.

“És el moment de treure-li, tant senzill com això”, ha afirmat Candini a Ràdio Calella TV.

La figura dels governadors civils és un dels símbols més clars del franquisme. Eren els representants del ministre de la Governació a la província, amb amplíssims poders i camp de maniobra. S’encarregaven de fer aplicar tots les disposicions governamentals, controlaven directament els ajuntaments i eren els principals responsables de l’ordre públic.

A banda de proposar la retirada de la Medalla d’Or de la Ciutat a aquest destacat militar franquista, el Govern Municipal té la intenció que el plenari doni llum verd a la creació d’una Comissió d’Estudi per localitzar iconografia i simbologia franquista a la ciutat. Així mateix, es donarà compte de la retirada de plaques d’habitatges que ja s’ha dut a terme.

Les sessions extraordinàries del Ple de l’Ajuntament de Calella començaran a les sis de la tarda, que és quan s’ha convocat el monogràfic sobre les guinguetes i els serveis de platja. El segon està previst per a un quart de vuit del vespre.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat