Candini (JxCat): “El nostre segell a la FMC serà treballar per a un país que és divers i plural”

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

Montserrat Candini ha explicat quin és l’objectiu sota el qual ha assumit una de les vicepresidències de la Federació de Municipis de Catalunya. En una entrevista al programa La Ciutat ha explicat que vol corregir la tendència històrica de l’entitat d’atendre les necessitats dels grans municipis, la majoria ubicats a la l’àrea metropolitana; i apropar-se més a la filosofia de l’ACM, que ha vetllat per qüestions que afecten més a comarques i a l’entorn rural, com ara la desploblació.

L’alcaldessa de Calella ha afirmat que aquest canvi d’objectius és el segell que JxCat vol deixar amb la seva entrada a l’exectiva de la Federació de Municipis de Catalunya, presidida per ERC i on les forces independentistes hi tenen majoria.

La federació durant molts anys s’ha abocat més als municipis molt més grans i aquí és on es veurà el nostre segell, ho dic com a JxCat. Fer veure que el conjunt del país és divers i plurals, i que hi ha molts formats d’ajuntaments i municipis.

Un canvi de filosofia que es correspon amb l’acord adoptat per l’assemblea general de la federació per treballar amb l’objectiu de fusionar les dues entitats municipalistes abans del 2023.

Candini ostenta una de les set vicepresidències de la FMC, que encenta nou mandat amb el compromís de defensar els interessos dels 700 municipis que representa, i els seus ciutadans, davant la resta d’administracions. Un dels eixos principals té a veure amb la situació d’infrafinançament que pateixen, i s’ha referit al cas concret de Calella: una població de 18.728 habitants censats -segons dades de l’Idescat- però amb un volum de pernoctacions turístiques de l’entorn de 2 milions de persones.

Tot el que tingui que veure amb el finançament dels municipis. En el cas concret de Calella que patim un dèficit molt important perquè al llarg de l’any tenim 2M de pernoctacions i donem servei a una població consolidada de l’entorn dels 25.000-27.000 habitants, però només poden accedir a subvencions com a municipi de menys de 20.000 habitants.

Quant als objectius, la vicepresidenta de la FMC ha parlat també de qüestions que tenen a veure amb les polítiques socials.

L’executiva, presidida per l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau (ERC) i integrada també per l’alcalde de Mataró, David Bote (PSC), té previst reunir-se periòdicament cada 3 setmanes. Encara no s’han definit les àrees de treball concretes que tindrà cadascun dels seus membres.

ERC i JxCat tenen la representació majoritària dins l’entitat que sempre ha estat liderada pels socialistes. L’anterior president ha estat l’alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat