UGT i CCOO convoquen vaga de funcionaris catalans el 12 de desembre

Els líders catalans dels sindicats majoritaris, CCOO i UGT, durant una jornada de vaga. Foto: CCMA

La proposta de la Generalitat de pagar les pagues de 2013 i 2014 pendents de forma progressiva fins el 2026 no ha satisfet als sindicats, que troben “inconcebible” que s’incompleixi l’acord parlamentari segons el qual s’hauria d’abonar el 10% de la paga corresponent el 2013 abans que acabi l’any.

Lluís Torrents, secretari comarcal de la UGT al Maresme, ha assegurat que la facilitat per negociar altres qüestions, com l’increment salarial de l’1,95% pactat a nivell estatal o la recuperació del dret a rebre el salari íntegre en cas d’incapacitat temporal, agreugen encara més que no es compleixi l’acord de govern.

El motiu principal són les dues pagues extres que es deuen de 2013 i 2014. hi havia un acord ratificat pel Parlament i pel Govern en el 2017, a mitjans de l’any passat, conforme aquest any, de la paga del 2013 s’abonaria el 10%. Nosaltres a Catalunya som la única comunitat de tot l’Estat espanyol que encara no s’han pagat els funcionaris aquestes pagues que es deuen. La resposta per part de l’administració ha estat que mirarien d’abonar-ho proporcionalment, de mica en mica, fins l’any 2026 i s’han negat a fer efectiu l’acord parlamentari de govern de que aquest any ja cobressin el 10% de la paga del 2013.

El 10% de la paga equival a 50 milions d’euros del total de 1.100 milions que han de percebre els funcionaris. La vaga afectarà a 250.000 treballadors públics d’arreu de Catalunya.

No són les mateixes vagues, són per motivacions diferents. També és cert que el col·lectiu és molt heterogeni, la vaga que hem convocat pel dia 12 afecta a tots els treballadors públics de la Generalitat; això vol dir tant mestres com gent de la sanitat, com bombers, etc. Tota aquella gent que depengui de la Generalitat, que són 250.000 treballadors arreu de Catalunya són els que estan convocats el dia 12 per anar a la vaga.

Els funcionaris catalans són els únics de tot l’Estat espanyol que encara no han percebut les pagues de 2013 i 2014.

Durant els pròxims mesos confluiran vagues de diversos sectors, però els dos sindicats consideren que s’han de fer en dies diferents per no unificar les diferents reivindicacions.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra a Lluís Torrents, secretari comarcal de la UGT al Maresme.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *