Cs vol una persona al carrer que controli la feina de neteja i recollida de la brossa

Ciutadans demana més personal dedicat a la neteja de Calella per resoldre una problemàtica que fa anys s’arrossega, segons el regidor Guillermo Gomis. En concret, vol una persona a peu de carrer que s’encarregui de controlar i revisar la feina que fa Urbaser a canvi de 2,5 milions d’euros anuals. En una entrevista al programa La Ciutat, Gomis ha afirmat que aquesta és una responsabilitat que comparteixen Ajuntament i empresa concessionària.

És una de les preocupacions que Ciutadans ja va plantejar a principis del mandat municipal i que ara situa com una prioritat a tenor de la imatge d’una Calella bruta, segons ha dit Guillermo Gomis. Creu que s’hauria de garantir la correcta prestació del servei i per això demana que es posi una persona a peu de carrer revisant la feina que es fa.

S’hauria de designar una persona que controli, un encarregat que revisi les zones on hi ha contenidors, per exemple… Ells tenen una persona, un treballador d’Urbaser, que només dona voltes amb la furgoneta.

El portaveu de Cs a l’Ajuntament de Calella ha passat aquest matí pel programa La Ciutat on ha reconegut que l’executiu local comparteix la preocupació i fa temps que hi busca solució, abans i tot de la polèmica de l’estiu sobre el camió que barrejava fraccions de selectiva.

El que sí celebra és el canvi d’estratègia policial en resposta als últims successos que s’han produït a la ciutat. Gomis ha reconegut que hi ha més presència policial al carrer fruït de la pressió que s’ha fet en les darreres setmanes i que això ajuda a augmentar la percepció de seguretat entre la població.

Davant la pressió mediàtica i la que hem exercit tots, s’han decidit a marcar unes noves línies i canviar l’estratègia que era el que demanàvem. Està molt bé que es vigili l’N-II, que no es condueixi sota els efectes de l’acohol o l’excés de velocitat, però el més important és la seguretat dels ciutadans i ells tenen la percepció que no estan protegits.

També relativitza les dades aportades per Seguretat que indiquen que l’índex de delinqüència ha baixat en els últims dotze mesos. Gomis exposa que la situació social i econòmica ha variat tant que la comparativa queda desvirtuada.

Els números de l’any passat amb aquests no es poden comparar perquè no hi ha hagut el trànsit de gent i perquè hem estat tres mesos confinats. I tampoc recordo successos com els que hi ha hagut en les últimes dues setmanes, tret dels menors.

Des de Ciutadans es demana respecte per l’ordre judicial de desnonament de La Bruna, fixat pel 6 de novembre, on hi viuen unes 45 persones sense llar i sense recursos, segons ha explicat el mateix col·lectiu que ocupa l’antic hostal La Gaviota. Gomis considera que l’Ajuntament se n’ha de quedar al marge i, en tot cas, ha d’assegurar les condicions de les famílies que es quedaran al carrer.

Hi ha una sentència d’una jutgessa que diu que el 6 han de marxar. Hi ha 45 persones dins i, entenc, que alguna família. Serveis Socials haurà de fer la seva feina però no és un problema de l’Ajuntament. La seva responsabilitat és protegir els ciutadans i allà els veïns estan molt enfadats per la falta de convivència i incivisme. Molts robatoris s’han comprovat que els han fet gent que viu allà.

Gomis s’ha mostrat contrari a les mesures decretades pel Govern per aplanar la corba de contagis de coronavirus, que han d’entrar en vigor aquesta mitjanit i afecten directament al sector de la restauració. Espera que la justícia les acabi tombant pel bé de l’economia productiva.

Espero que no tirin endavant. Tothom té necessitat i més ara. El turisme és la principal font de riquesa, li pesi a qui li pesi. I és una cadena, si talles l’únic que queda obert, no sé qui podrà subsistir.

El regidor de Ciutadans ha respost als qui l’assenyalen com el “novè” membre de l’executiu de Montserrat Candini i soci de Govern des de l’oposició exposant que a l’hora d’aprovar o rebutjar iniciatives pensa sempre en el millor per Calella. No té cap queixa en termes d’accés a la informació, perquè diu que se li facilita sempre que la demana.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *