Candini: «L’Estat té una actitud més vinculada al feixisme que no pas de respecte democràtic»

L'alcaldessa acompanyada del president Puigdemont en la seva visita a Calella
L'alcaldessa acompanyada del president Puigdemont en la seva visita a Calella

L’alcaldessa de Calella i diputada de Junts pel Sí demana als ciutadans a respondre amb “fermesa, cohesió i unitat” a la repressió forta i violenta que exerceix l’Estat en contra de les idees polítiques. Montserrat Candini s’ha mostrat absolutament trista i molt afectada per l’empresonament de part del Govern de Carles Puigdemont –alguns amics personals ha reconegut–, i ha avançat quina creu que és la millor manera en què l’independentisme ha d’acudir a la cita amb les urnes del 21 de desembre.

El PDeCAT aposta per una “gran llista conjunta de país”. En aquesta línia, l’alcaldessa Montserrat Candini ha exposat que els partits independentistes han d’actuar d’acord amb el que espera la ciutadania.

“No hem de decepcionar a la gent que ens ha vist com un únic cos. No són moments de càlculs electorals, és més important el debat del país que no pas el dels partits, i crec claríssimament que hem d’empènyer de manera molt global”, ha dit Candini.

Candini ha parlat avui a l’Info Migdia sobre la decisió judicial d’enviar a presó preventiva a la meitat del Govern de Carles Puigdemont. “En el moment en què ho comuniquen se’ns cau el món al damunt, perquè és del tot irracional i demostra que l’Estat persegueix les idees, encara que siguin pacífiques. Molt trista i afectada personalment perquè molts d’ells són molt amics meus”, ha admès Candini visiblement emocionada, alhora que ha denunciat, novament, els nivells de repressió de l’Estat espanyol. “És un Estat absolutament demofòbic, que té una actitud ideològica més vinculada al feixisme que no pas respectuosa amb la democràcia”, ha reblat.

 

En relació al buit que els estats membres de la Unió Europea fan a Catalunya i al seu clam democràtic, l’alcaldessa considera que igualment s’ha de treballar per la internacionalització de la causa catalana.

Reconeix la contundència del comunicat de condemna del seu soci de Govern Municipal

L’alcaldessa de Calella continua defensant el pacte de Govern que el seu partit té amb el PSC, tot i les crítiques i les peticions de ruptura que li arriben des dels partits independentistes de l’oposició. Amb tot, Montserrat Candini ha reconegut la valentia dels socialistes calellencs de denunciar que la decisió de l’Audiència Nacional implica la vulneració dels drets fonamentals i exigeix que sigui revocada.

Diu que el posicionament dels socialistes calellencs resulta molt contundent en la denúncia. “Condemnem claríssimament i es desmarquen de la direcció nacional, que ha fet un comunicat molt més fluix. La contundència de les paraules del PSC de Calella, a dia d’avui, és bastant clara i contundent”, ha conclòs l’alcaldessa.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *