El PSC critica que l’empresonament de membres del Govern “vulnera drets fonamentals”

El regidor portaveu del PSC a l'Ajuntament de Calella en una imatge d'arxiu
El regidor portaveu del PSC a l'Ajuntament de Calella en una imatge d'arxiu

L’agrupació local socialista va emetre ahir mateix un comunicat davant la decisió de la jutgessa de l’Audiència Nacional d’enviar a presó, de forma cautelar, als membres del Govern de Carles Puigdemont. S’hi exposa que la mesura és “desproporcionada” i “vulnera els drets fonamentals”, i demana que sigui revocada per “restituir la llibertat de l’anterior Govern de la Generalitat”.

En la línia del que el partit va dir després de l’empresonament dels líders de les entitats independentistes, considera que la mesura cautelar de presó preventiva a part dels membres de l’executiu és “desproporcionada” i la rebutgen.

En declaracions a l’Info Migdia de Ràdio Calella, el portaveu dels socialistes a l’Ajuntament de Calella, Josep Torres, s’ha oposat a la mesura perquè es basa en uns tipus delictius “molt discutibles”. Torres assenyala directament al fiscal i al seu escrit i que la magistrada ha acceptat en la seva totalitat.

“La jutgessa ha anat més enllà del que li tocaria. No ho entenem i la mimetització amb el discurs del fiscal ens sembla absolutament desproporcionat”, ha exposat.

Torres ha recordat que el fiscal depèn orgànicament del Govern de l’Estat espanyol i que les seves paraules no han de ser enteses com una discussió sobre la independència de la justícia i la separació de poders.

Amb tot, lamenta que se segueixi insistint en acudir als tribunals per resoldre un conflicte que s’ha d’emmarcar únicament en l’àmbit polític. És per això, i així ho recull el comunicat, el PSC apel·la novament a la necessitat d’obrir vies de diàleg, de negociació i de pacte. “Creiem que aquests tipus delictius no s’aguanten i finalment es tiraran enrere i això ens porta, tard o d’hora, a l’acord. L’hem de treballar, tothom ha de renunciar a alguna cosa per trobar el camí que ens porti a tots a un futur molt millor”, ha conclòs el regidor socialista.

El portaveu socialista ha garantit que el partit aquí i a Madrid seguirà treballant per arribar a un acord que desencalli la situació. Exposa que una mostra d’això ha estat que la convocatòria d’eleccions s’hagi fixat per al 21 de desembre i no en un termini de sis mesos com el president Rajoy havia apuntat en un primer moment, la qual cosa hagués permès una major intervenció de l’autonomia i les institucions catalanes.

A continuació pots escoltar íntegrament l’entrevista a Josep Torres, regidor portaveu del Grup Municipal del PSC a l’Ajuntament de Calella.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *