Candini: “No hi haurà Consell de Ministres ni veu del PP que aturi la nostra consciència social”

Contundent resposta de l’alcaldessa de Calella a l’anunci del govern espanyol, aquest migdia, de recórrer finalment davant el Tribunal Constitucional la llei catalana de mesures urgents per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica. Montserrat Candini ha negat que la decisió de Moncloa atengui a un conflicte de competències, tal i com ha esgrimit la vicepresidenta Sáenz de Santamaria. “S’està utilitzant els més vulnerables per assetjar un territori que consideren rebel i s’ha de castigar”, ha afirmat Candini.

L’alcaldessa de Calella garanteix el compromís dels ajuntaments catalans a seguir defensant els més vulnerables. Montserrat Candini ha dit que el recurs del govern espanyol del PP constata novament que “no té ànima social”.

La decisió anunciada aquest migdia, posterior al Consell de Ministres, deixa suspesos els articles més significatius de la llei catalana que fan referència a l’habitatge. Plantejava mesures contra els desnonaments i el sobrendeutament, obligant els bancs a oferir lloguers socials i renegociar el deute.

“L’Estat ha donat un cop de porta a les famílies vulnerables de Catalunya però nosaltres, des de l’Ajuntament de Calella, no desatendrem a cap necessitat. No hi haurà Consell de Ministres ni veu política del PP que aturi la consciència social que tenim els ajuntaments per atendre a la gent que ho necessita”, ha assegurat Candini en declaracions a Ràdio Calella TV, tot negant que la motivació del recurs sigui, com ha dit la vicepresidenta, un conflicte competencial. “És una qüestió d’utilitzar els més vulnerables per –si se’m permet– assetjar un territori que ells consideren que és rebel i se l’ha de castigar”, ha afegit.

Candini considera que, amb aquesta decisió, el govern espanyol comet un frau democràtic, en tant que s’ha negat reiteradament retre a comptes a les Corts al·legant que està en funcions.

Ha afegit que, des de l’Ajuntament de Calella, i el Govern Municipal se seguirà amatent a les necessitats socials de la població. En aquest sentit, ha recordat la funció que desenvolupa a la ciutat Hàbitat Solidari; i la relació col·laborativa que es manté amb la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH). Farà un mes, van poder aturar el desnonament d’una família calellenca amb dificultats per fer front al seu deute hipotecari.

“Treballem en la mateixa línia i amb un objectiu comú: no deixar a ningú desatès quan les circumstàncies el poden deixar al precipici de l’anormalitat social”, ha assenyalat l’alcaldessa.

En aquests últims dies, la titular de l’àrea de Serveis Socials i el president de la Fundació Hàbitat Solidari van reunir-se amb els representats de la PAH al territori.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *