L’Ajuntament de Sant Pol veu impossible aturar l’enderroc de la nau Amargant

L’alcaldessa de Sant Pol de Mar ha admès en una entrevista al programa Bon dia de Ràdio Calella TV que el seu consistori no pot aturar el procés d’enderroc de la nau de l’empresa Amargant. Montserrat Garrido (CDC) ha assegurat que l’actual Govern Municipal ha fet l’impossible per evitar el terrible desenllaç d’un conflicte judicialitzat i que provocaria l’acomiadament de part dels treballadors de l’empresa de materials de construcció.

L’alcaldessa de Sant Pol de Mar ha assegurat que el consistori té les mans lligades i que els requeriments que s’han donat en relació a l’enderroc de la nau d’Amargant han estat per ordre de la Fiscalia.

Montserrat Garrido ha dit en una entrevista al Bon dia que l’actual Govern Municipal ha intentat de totes totes evitar-ho. “L’Ajuntament que jo presideixo ha mogut cel i terra per evitar el que ens obligaran a fer, per un procediment judicial”, ha puntualitzat Garrido.

Per Garrido, és “impensable” que es pugui creure que l’Ajuntament de Sant Pol de Mar té cap mena d’interès en què es produeixi l’enderroc. “Entenem que hi ha 80 famílies que viuen dels sous que cobren amb el seu treball a la nau d’Amargant”, ha assenyalat.

La denúncia de l’exregidora portaveu del PSC a l’Ajuntament de Sant Pol de Mar, Piedad Jiménez, és per l’alcaldessa el motiu de fons de la situació. Es va presentar l’any 2010, quan la nau s’havia construït el 1997 amb els permisos tècnics del municipi.

“Llavors es parlava d’una autovia, que té uns metres de distància diferents. Segurament l’Ajuntament ha d’assumir l’error que, potser en aquell moment, no estar prou a l’aguait. Però si mirem l’autovia del Vallès o del Maresme, hi ha edificacions que estan a tocar i no passa res. Ningú les ha denunciat”, ha dit.

Montserrat Garrido ha subratllat l’exhaustiu i constant seguiment que la Fiscalia ha fet del procés. Hi ha insistit durant l’entrevista: “Sorprèn com hem tingut el Fiscal sobre un assumpte que tindrà unes conseqüències tan greus a nivell humà. Que hi hagi hagut aquesta mena d’assetjament sobre una edificació amb poc volum i que no perjudica en res… costa molt d’entendre”.

L’alcaldessa de Sant Pol de Mar ha volgut constatar la sensibilitat del consistori amb els treballadors que resultarien afectats per l’enderroc. Ha explicat que se’ls ha convidat a les reunions que mantindrà amb el conseller de Territori i Sostenibilitat i amb la consellera de Treball de la Generalitat de Catalunya.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *