Candini opta a formar part de la llista del PDeCAT per a les eleccions del 21-D

Miquel Buch i Montserrat Candini, dos dels candidats a entrar a la llista del partit

La diputada i alcaldessa de Calella serà proposada per un dels àmbits sectorials del partit demòcrata, segons ha confirmat el president comarcal del partit, Carles Bosch, a Ràdio Calella TV. Aquest dissabte a Barcelona es farà l’acte de proclamació dels candidats i caps de llista per a cadascuna de les quatre circumscripcions electorals de Catalunya.

Aquest dilluns, el PDeCAT del Maresme va decidir quins seran els tres candidats territorials per formar part de la llista per a les eleccions del 21-D. Són, per aquest ordre de votació, l’actual president de l’Associació Catalana de Municipis i alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch; el regidor d’Arenys de Mar i membre de l’executiva comarcal, Xavier Masgrau; i l’exalcalde de Vilassar de Mar, Joaquim Ferrer. El president comarcal, Carles Bosch, ha explicat a Ràdio Calella TV que el territori s’assegura també tenir presència a la llista a través de l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, però com a candidata d’una dels àmbits sectorials.

“El Maresme podrem tenir dos representants de molt alt nivell, i molt representatius del territori”, ha assegurat Bosch.

El president comarcal del partit demòcrata ha dit que el territori donarà suport al president Puigdemont si finalment decideix encapçalar la llista. “Si manifesta la seva voluntat de tornar-se a presentar, no crec que ningú vulgui disputar-lo el lloc en unes primàries”, ha dit.

El PdeCAT ha registrat la seva candidatura amb la marca Partit Demòcrata-PACTE, una coalició que incorpora independents.

El president comarcal ha lamentat que finalment no hagi quallat la proposta d’articular una llista unitària amb d’altres forces independentistes per fer un pols a l’Estat. Assegura que ells hi han treballat fins l’últim moment, però que en la decisió hi han pesat arguments purament electoralistes.

“Per nosaltres no ha quedat. Altres formacions ho han vist diferent, perquè les enquestes en principi els són més favorables, però penso que és un error que anem en llistes separades perquè sembla que anem a autonòmiques i no ho són”, ha afegit el president comarcal del PDeCAT.

El PDeCAT afronta aquesta campanya sota les premises de defensar la llibertat de Catalunya i la fita aconseguida l’1 d’octubre, així com preservar les institucions catalanes de l’agressió de l’Estat via article 155 de la Constitució espanyola, de treure els presos polítics de presó i de restituir el govern legítim de Catalunya.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *